DRAMA U ZAGREBU

Nakon očevida: Policija objavila kako je došlo do trovanja u stanu Nikoline Ristović

Nikolina nam je ispričala da se tijekom večeri osjećala loše, ali je pretpostavljala da je riječ o zdravstvenom problemu
Nikolina Ristović
 Neja Markicevic/Cropix

Zagrebačka policija objavila je nakon obavljenog očevida da su se Nikolina Ristović i njezina kći u svom domu u Jurjevskoj ulici otrovale ugljičnim monoksidom najvjerojatnije jer je dimovodna cijev u potpunosti bila odvojena od plinskog fasadnog aparata.

Podsjetimo, Ristović i njezina kći Una spašene su u zadnji čas u noći sa subote na nedjelju nakon što su teško otrovane ugljikovim monoksidom.

Nikolina nam je ispričala da se tijekom večeri osjećala loše, ali je pretpostavljala da je riječ o zdravstvenom problemu. Tog poslijepodneva bila je s kćeri u gradu i kad su došle kući, planirale su mirnu večer uz film.

- Imala sam tahikardiju, bilo mi je mučno i osjećala sam jaku glavobolju. Legle smo i oko 2 je pozlilo Uni. Nazvala sam supruga Vidoja, koji je bio u Beogradu. Poslije mi je rekao da sam bila čudno smirena. Srećom je posumnjao da nešto nije u redu. Nagovarao me da odemo odmah k liječniku, ali sam mu rekla da ćemo ujutro. Kad nas je zvao kasnije, više me nije mogao dobiti - rekla nam je Nikolina o teškim trenucima koje još ne može izbrisati iz glave.

Njezin zabrinuti suprug odmah je krenuo u Zagreb i usput bjesomučno zvao zagrebačke prijatelje za pomoć. Budući da je riječ o ranom jutru, mnogi se nisu javljali, ali je srećom dobio jednoga i zamolio ga da odmah krene prema stanu u kojem su bile njegove supruga i kći.

- Da nije reagirao tako, sad ne bih razgovarala s vama jer nama ne bi bilo spasa dok bi on doputovao - kaže Nikolina.

Prijatelj, koji živi blizu, oko 2.30 došao je do prozora stana i Nikolina mu je posljednjim snagama otvorila prozor iako se, kaže, toga uopće ne sjeća. Njezina dva pomeranca cijelo su vrijeme uznemireno lajala.

Prijatelj je odmah pozvao policiju i morali su provaliti u stan, gdje su voditeljicu i kćer našli onesviještene. Na lice mjesta došli su i vatrogasci koji su utvrdili da je u stanu u tom trenutku količina plina bila sedam puta veća od dopuštene.

Nikolini je utvrđeno umjereno teško trovanje, a liječnici su joj rekli da joj je malo falilo do barokomore. Objasnili su im da je ona lošije prošla od kćeri jer je viša, a plin se širi gornjim dijelom prostorije. Njezini psi iz istog su razloga prošli bez ikakvih posljedica.

Nakon 24 sata voditeljica je puštena na kućnu njegu, a njezina mezimica iz bolnice je izašla tek u ponedjeljak oko podneva.

Stan se redovito održava, a servis plinskih instalacija obavljen je baš prošle srijede i bilo je sve u najboljem redu.

- Pretpostavljam da je problem nastao zbog sanacije koja je trenutačno u tijeku na zgradi nakon potresa. Ne bih nikoga optuživala da je kriv za ovo što se dogodilo, samo želim da se utvrdi što se dogodilo, jer je riječ o dva ljudska života koja su bila ugrožena - kaže Nikolina.

Nikolina i obitelj nakon drame su smješteni u hotelu jer se u stan više ne usude.

- Sumnjam da ću se ikada više vratiti tamo. Previše se loših stvari dogodilo ondje u zadnje vrijeme - rekla nam je Nikolina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:11