PROMJENE U DNEVNIKU

Nakon RTL-a, i Nova TV mijenja termin emitiranja Dnevnika: ‘Prvi put u povijesti slijedi prava bitka konkurenata‘

Kako najavljuju, krenut će s emitiranjem iz novog, tehnološki najmodernijeg studija u zemlji

voditelji Dnevnika Nove TV

 Luka Dubroja/Nova TV

Nakon što je prije nekoliko mjeseci RTL Danas promijenio termin emitiranja, uskoro će se to dogoditi i s Dnevnikom Nove TV. Na Novoj TV još ne žele otkriti kada će se to točno zbiti, no zna se kako će najgledanija središnja informativna emisija u Hrvatskoj uskoro kretati 15 minuta ranije. Dakle, ubrzo će svi televizijski dnevnici imati isti termin - onaj od 19 sati!

To nije jedina promjena koja čeka Dnevnik Nove TV, jer kako najavljuju, krenut će s emitiranjem iz novog, tehnološki najmodernijeg studija u zemlji.

Novi termin pratit će, kako sami kažu, potpuno novo ruho središnje informativne emisije iz novog, vrhunski opremljenog studija te s nove lokacije. Radi se o najznačajnijoj promjeni kako za središnju informativnu emisiju tako i za cijelu televiziju.

‘‘Nikad središnje informativne emisije nacionalnih televizija nisu počinjale u isto vrijeme i odlučili smo to, kao apsolutni lider na tržištu promijeniti. Prvi put u povijesti dogodit će se prava bitka konkurenata. I vjerujemo da ćemo i ovu osvojiti svojim znanjem, iskustvom, profesionalnošću, korištenjem tehnologije, emocijom koju šaljemo s ekrana. Naš tim iskusnih urednika i reportera, voditelja kojima se vjeruje, mladih kolega punih entuzijazma, s novim Dnevnikom ne donosi samo sadržajna osvježenja, nego i novo vizualno iskustvo. Tehnološki, ponovno smo pripremili studio kakav Hrvatska još nije vidjela. Radujemo se novom izazovu.‘‘, kazala je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Dnevnik Nove TV inače je već 13. godinu za redom najgledanija informativna emisija, a kako ističu kontinuirano su uvodili brojne novitete te postavili standard vođenja u parovima, uveli tehnološki napredna rješenja poput 3D prikaza u proširenoj stvarnosti te svoj sadržaj kontinuirano obogaćivala novim rubrikama.

‘‘Ipak neke stvari nećemo mijenjati - ostajemo na strani građana, postavljat ćemo prava pitanja i biti beskompromisni u traženju odgovora. Informirat ćemo, educirati, analizirati i objasniti pozadinu uvijek kada je potrebno. Kod nas se oduvijek dobivala informacija više te će tako i ostati.‘‘, dodala je Ksenija Kardum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 22:12