PRVA PROBA

Naravno da su Miju Dimšić na Eurosongu pitali koji je njezin guilty pleasure, evo što je odgovorila

Eurovision TV je pohvalio nastup, kažu da je drugačiji od ostalih, a obožavatelji koji su pratili probu oduševeljeni su kostimom

Mia Dimšić tijekom svoje prve probe u Torinu

Mia Dimšić danas je točno u 10. 40 minuta po prvi put kročila na eurovizijsku pozornicu u dvorani Pala Olimpico u Torinu. Njezina prva proba trajala je pola sata. Osim Mije koja je plijenila pažnju prisutnih u kostimu boje fuksije što su je specijalno za nju kreirali Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica iz ELFS-a, na pozornici su bili i plesači Rebecca Krajnović, Roman Vrančić i Danon Vrkić, te back vokali Bruna Oberan i Josip Palameta, koji su našoj televizijskoj publici poznati iz popularne HRT-ove emisije A strana. Koreografski nastup naše eurovizijske predstavnice osmislio je Igor Barberić.

image

Mia Dimšić

Eurovision tv pohvalio je Mijinu probu. Ona je, kako kažu, drugačija od svih koje su do sada vidjeli jer je, zahvaljujući suvremenoj plesnoj tocki trojice plesača, iskorištena cijela pozornica. Eurovizijski obožavatelji oduševljeni su i Mijinim kostimom.

A Mia Dimšić je svoju prvu eurovizijsku press konferenciju iskoristila je i za promociju slavonskih specijaliteta. Voditelju pressice na pitanje koje je njezino 'grešno zadovoljstvo' kad je hrana u pitanju, kao iz topa odgovorila je:

- Kulen!

Potom je još spomenula i čobanac te fiš paprikaš, te kazala voditelju da i on sve to mora obavezno probati.

- Ako to zaliješ kojom kapljicom domaće slavonske rakije, doživljaj je savršen - kazala je na press konferenciji Mia koja je sasvim očarala voditelja i prisutne novinare, kao i njihove kolege koji su ovaj događaj pratili online putem. U usporedbi sa drugim eurovizijskim predstavnicima, za našu Miju bilo je jako puno novinarskih pitanja, što je nesumnjivo dobar znak.

image

Mia Dimšić

Mia je na press konferenciju došla nakon svoje prve eurovizijske probe, a pojavila se u maloj crnoj haljini, s crnim 'martama' na nogama i gitarom u ruci. Tijekom razgovora otkrila je da njena gitara ima ime. Zove se Martin, a doživljava je i kao prijatelja, i kao zaštitu i kao oružje.

Na novinarska pitanja Mia je odgovarala šarmantno i duhovito, na besprijekornom engleskom jeziku. Istaknula je da joj je najvažnije da eurovizijska publika prepozna emociju u njenoj pjesmi i dodala da bi voljela ući u finale Eurosonga. Pohvalila je eurovizijske pjesme Nizozemske i Švedske, rekla da joj je Mahmood omiljeni talijanski pjevač s kojim bi jako voljela snimiti duet, te dodala da joj imponira što ovaj Eurosong vodi slavna talijanska pjevačica Laura Pausini.

image

Mia Dimšić

Priznala je da talijanski jezik ne poznaje. Zna samo par riječi, ali mogla bi sama naručiti čašu vode ili pizzu. Na primjedbu novinara kako engleski jezik govori s američkim naglaskom, rekla je da misli kako je u Americi živjela u prošlom životu.

Novinaru koji ju je pitao za kakvu vrstu filma bi voljela skladati glazbu kazala je da bi to željela učiniti za remake 'Titanica'.

- Ni sama ne znam koliko puta sam taj film u životu dosad pogledala. Premda znam kako završava, uvijek se iznova nadam da će Jack preživjeti - rekla je Mia koja je press konferenciju zaključila tako što je uz gitaru otpjevala svoju najdražu eurovizijsku pjesmu 'Euphoriu', kojom je Looren 2012. pobijedila na ovom natjecanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 14:26