IMPRESIVNA KARIJERA

NAŠ LEGENDARNI GITARIST PROSLAVIO 40 GODINA NA SCENI Marijan Brkić: Iskreno, moji prvi instrumenti bili su harmonika i truba, a onda sam čuo Hendrixa

Marijan Brkić Brk
 Ivana Marinic Kragic / CROPIX

Impresivna karijera velikog glazbenika zaokružena je dobrim glazbeničkim tulumom u zagrebačkom klubu Katran. U ulozi slavljenika bio je gitarist Marijan Brkić koji već četiri desetljeća živi uz gitaru i s gitarom, instrumentom bez kojega ne može zamisliti život. I sam priznaje da mu je zbog toga život privilegij jer radi ono što voli, ako sviranje uopće može nazvati poslom.

- Iskreno, moji prvi instrumenti bili su harmonika i truba, a onda sam čuo Hendrixa i nešto me prebacilo u glavi. Otad pa sve do danas to je moj život - kaže Brk koji je u slavljeničkoj atmosferi okupio brojne glazbene prijatelje, među kojima je bio i njegov Parni valjak.

Naravno da takvo druženje nikako nije moglo proteći bez svirke.

- Uz mene, na binu su stali na bubnjevima Dado Marinković, klavijature je svirao Berislav Blažević, inače i moj kum, te Alen Svetopetrić, najbolji basist kojeg sam u životu čuo.

Mikrofone su izmjenjivali vrhunski vokali i prijatelji: Dino Jelusić, kojega znam još kao klinca, Ervin Baučić i, naravno, Tina Kresnik - ispričao je Brk koji nije zaboravio ljude s kojima je dijelio život četiri desetljeća.

- Godine svoje karijere brojim od 1979. kad sam snimio prvi album s Prljavim kazalištem i otad nisam stao.

Želio bih se zahvaliti Jasenku Houri. Zbog njega sam imao priliku izraziti se još kao klinac, a dio Kazališta bio sam punih deset godina.

Jednako tako hvala i Husu jer sam u gotovo tri desetljeća u Parnom valjku dao najbolje od sebe i uistinu uživao u poslu. Preciznije, već 28 godina - dodaje Brk koji je tri godine, dok Valjak nije radio, bio dio benda Zlatana Stipišića Gibonnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 14:36