SURADNJA IZ SNOVA

Naš proslavljeni violončelist dao novi, a opet prepoznatljiv zvuk hitovima irskih rock legendi

Hauser se s članovima grupe U2 sastao u Francuskoj, a u studiju su, radeći na novim aranžmanima, proveli pet dana

Hauser i U2

 Privatni album

Svjetski poznat violončelist Hauser ostvario je još jednu suradnju o kojoj će se pričati. Riječ je, ni manje ni više, o legendarnim irskim rokerima, grupi U2. Naime, idućega tjedna izlazi 15. album rock sastava U2, naziva "Songs of Surrender", a ugostili su upravo Hausera, koji je već surađivao s najvećim glazbenim imenima poput Eltona Johna, Red Hot Chili Peppersa, Andreje Bocellija i Georgea Michaela.

Novi album imat će čak četrdeset pjesama, a među njima su i mnoge pjesme iz dugogodišnje karijere jednog od najpoznatijih bendova svih vremena, ovoga puta u nešto drugačijem aranžmanu. Hauser je svojim violončelom dao poseban touch velikim hitovima “Vertigo”, “Where The Streets Have No Name” i “Dirty Day”.

image

Hauser i U2

Privatni album

Tako se Hauser s članovima grupe U2 sastao u Francuskoj, a u studiju su, radeći na novim aranžmanima, proveli pet dana. Posebno je interesantna nova verzija pjesme “Vertigo“ gdje je, kako objašnjava gitarist The Edge, došlo do “nevjerojatnog dvoboja između akustične gitare i violončela“. “Dirty Day“ također će dobiti novo ruho, a prepoznatljiv zvuk akustične gitare gotovo je u cijelosti zamijenio onaj violončela. I pjesma “Where The Streets Have No Name” na novom albumu doživjela je preobrazbu, a za instrumentalni uvod zaslužan je upravo Hauser.

Suradnja Hausera i grupe U2 samo je još jedna stavka u već bogatom životopisu hrvatskog violončelista koji je nedavno započeo europsku turneju po najvećim dvoranama diljem kontinenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:41