MISS UNIVERSE

Naša misica usred Hollywooda prošetala u hrvatskim bojama, u haljini od razglednica i ogledala

Za dizajn neobičnog nacionalnog kostima bila je zadužena dizajnerica Matija Vuica, a naša Mirna Naiia plijenila je poglede
Mirna Naiia Marić u nacionanom kostimu s potpisom Matije Vuice
 Benjamin Askinas/miss Universe Organization

Naša natjecateljica za Miss Universe 2020., Zadranka Mirna Naiia Marić (21) jučer se na pozornici Seminole Hard Rock Hotela & Casina u Hollywoodu predstavila u svom nacionalnom kostimu. Njega je dizajnirala jedna od naših najpoznatijih modnih dizajnerica, Matija Vuica (63).

Osim nacionalnog kostima, Vuica je dizajnirala i ostale koktel i večernje haljine koje naša misica nosi. Otkrila je i inspiraciju za kostim kojeg je Mirna ponosno nosila, ali i pobliže opisala kako on izgleda.

image
Neja Markicevic/Cropix

- Veseli me i ovogodišnja suradnja s direkcijom Miss Universe Hrvatske, Marijom i Vladimirom Kraljević i naravno našom prelijepom Mirnom. Mirna će u Ameriku ponijeti koliko god joj bude trebalo haljina za razna događanja, koktele te naravno nacionalnu haljinu i glavnu večernju haljinu koja je prava holivudska, prekrivena kristalima, baš za Miss Universe. Nacionalna haljina ima svoju priču: naša Hrvatska je mala zemlja, kad gledamo površinu, ali je bogata i raskošna kad gledamo njene gradove, sela, prirodu, povijest. Haljina je mala, jednostavna krinolina rađena od razglednica koje su pokrivene ogledalima, ali zapravo je bogata u prikazivanju naših divnih gradova kojima pozivamo ljude da dođu, da posjete Hrvatsku. Haljina je optočena ogledalima, a inspiracija su mi bile naše narodne nošnje koje su ukrašene ogledalima. Kroz povijest su neki naši preci držali ogledala da ih štite od uroka ili su pak s druge strane žene spaljivali zbog toga što su navodno vračale s ogledalima. E, sad u ime tih žena koje su spaljene, mi poklanjamo haljinu napravljenu od ogledala, koje privlače sunčane zrake i pozivaju sve ljude da dođu u našu raskošnu Hrvatsku - rekla je naša dizajnerica.

image
Neja Markicevic/Cropix

Ove godine, čak 75 ljepotica borit će se za pobjedu na ovogodišnjim izborima za Miss Universe. Jedna od njih je naravno i naša prelijepa Mirna Naiia Marić. Djevojke se punom parom spremaju za finale koje će se održati u ove nedjelje u američkoj Floridi. Naša Mirna željno iščekuje finale i uživa u mnogobrojnim aktivnostima koje ovo natjecanje pruža.

image
Instagram

- Slobodnog vremena nemamo, od ranog jutra smo na fitinzima, probe koreografija traju dugo, imamo i plesnu probu. Jako se veselim jer je s nama na pozornici i Pitbull - uzbuđeno je izjavila Mirna.

image
Neja Markicevic/Cropix

Naša Zadranka će se sresti s raznim zvijezdama, a neki od njih su upravo i voditelji ovog prestižnog natjecanja - Mario Lopez, inače američki glumac i voditelj televizijskih i radio emisija, te nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo. Bivše misice Paulina Cega i Demi Leah Nel Peters pratit će natjecanje iz backstagea, a ocjenjivački sud činit će uspješne poslovne žene i bivše misice kao što su Portorikanka Zulyka Rivera i Amerikanka Brook Lee.

image
Vedran Peteh/Cropix

- S raznih cjelodnevnih snimanja idemo direktno u sobe. Dan je prekratak za sve obaveze koje moramo ispuniti. Snimale smo službene fotografije s poznatim fotografom Fadilom Berishom. Uistinu je profesionalan i vrlo pristupačan za suradnju, a iskustvo sa seta ću pamtiti. Cimerica mi je s Malte i super se slažemo - pohvalila se Mirna.

image
Instagram

Top sedam favoritkinja po kladionicama za Miss Universe 2020. su Khanh Van Ngyuyen iz Vijetnama, Mariangel Villasmil iz Venezuele, Amandine Petit iz Francuske, Zozibini Tunzi iz Južnoafričke republike, Rabiya Mateo s Filipina, Laura Victoria Olascuaga iz Kolumbije i uvjerljivo prva, Meksikanka Andrea Meza (26).

Iako se naša Hrvatica ne nalazi na visokim mjestima na kladionicama, sve se to još može promijeniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:25