NA METI KRITIKA

Naša pjevačica natječe se na ‘srpskoj Dori‘: ‘Iz inata ću pobijediti i svim srcem predstavljati svoju Srbiju‘

Martina Vrbos odgovorila je na svom Instagramu i u medijima na kritike o tome jer je Hrvatica koja se natječe da predstavlja Srbiju

Martina Vrbos u AmiG showu izvodi svoju pjesmu ”Zašto mi ne daš da te volim”

 Screenshot/pink/

Hrvatska pjevačica Martina Vrbos (39) već nekoliko godina živi i radi u Beogradu, a sada je odlučila sudjelovati na srpskom izboru za pjesmu Eurovizije zbog čega se našla u središtu pozornosti.

Natječe se pjesmom "Da me voliš", a mnogi "ne vole" to što se natječe za Srbiju, pa se našla na meti kritika i negativnih komentara. Odlučila je na njih odgovoriti na svom profilu na Instagramu.

"Ja sam Martina Vrbos, umjetnica, pjevačica. Jeste li znali da umjetnici nemaju porijeklo, zemlju, državljanstvo i nacionalnost? Jeste li znali da umjetnici ne znaju ni za boju kože? Jeste li znali da je umjetnicima u glazbenoj industriji, kojoj ja pripadam, muzika jedina religija? Ako niste, vrijeme je da i mediji i svi ostali shvate da (potencijalno) Srbiju na Eurosongu u Malmöu neće predstavljati Hrvatica, već pjevačica, umjetnica koja je u klubu Quincy Jones pjevala pred velikim glazbenim imenima u publici i nisu me pitali tko sam i odakle sam, već su aplaudirali MUZICI koju sam pjevala cijelu minutu. Sada vi meni recite tko sam ja i tko će, u slučaju da pjesma "Da te volim" pobjedi, predstavljati Srbiju u Malmöu", napisala je.

Pratitelji su je podržali u komentarima.

"Bravo, Martina! Želim ti pobjedu!", "Pobjedi, pa da se Malmö trese", "Bravo, prava si", "Ti si institucija", "Kraljica, tako se priča. Kad bi nas bilo više takvih, svijet bi bio ljepši", pisali su pratitelji.

O ovoj temi Martina je govorila i za medije.

"Ja jesam Hrvatica. Međutim, ja sam i državljanka Republike Srbije u kojoj živim sad već više od desetljeća. To je zemlja u kojoj su rođena moja djeca. Da nije primitivne politizacije na svim nivoima, pa i na nivou muzike i zabave, gdje je ni slučajno ne bi smjelo biti, nikada nitko ne bi nikome postavio takvo pitanje, pa ni mediji meni. Iz inata ću pobijediti i svim srcem predstavljati svoju Srbiju u Malmöu! Dosta je bilo!", rekla je Martina, prenosi Mondo.rs.

Martina živi u Srbiji u Beogradu zbog ljubavi. Udala se prije osam godina za Bogoljuba Vidakovića s kojim ima sina Kostu i kćer Milu. Sada tamo nastupa, radi i živi.

Vrbos se proslavila dok je nastupala kao prateći vokal Radi Šerbedžiji, Balaševiću i Arsenu Dediću, ali i svojim prvim albumom "Sve moje boje" iz 2009. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:02