SPOMENAR

NAŠE LJUBAVNE PRIČE Vaterpolisti Mladosti otkrivaju kako su se zaljubili: 'Zajedno smo pobijedili moj dijabetes, nisu nas razdvojili ni kontinenti'

 
 PR

Može li ljubav pobijediti prepreke poput višegodišnje razdvojenosti, života na različitim kontinentima, bolesti ili pak česte odsutnosti zbog putovanja? Kako su unatoč brojnim padovima, ali i usponima uspjeli pronaći “ljubav za zauvijek” u intimnom su nam razgovoru otkrila trojica mladostaša - kapetan Ivan Marcelić, napadač Lovre Miloš i branič Ivan Buljubašić.

Za subotnji derbi na bazenu na Savi protiv starog rivala, dubrovačkog Juga, dečki su već spremni pa su se bacili na pripreme za skorašnje Valentinovo, koje za svakog od njih ima poseban značaj.

LOVRE MILOŠ (24) i NIKA MAMIĆ (27) “Prekinuli smo kad je Lovre otišao u Ameriku, ali nakon pune četiri godine čekanja opet smo zajedno”

Jedan od najvažnijih igrača Mladosti, 24-godišnji Lovre Miloš, koji u svakoj utakmici postiže golove, prije sedam godina upoznao je Niku Mamić. Oboje su, naime, išli u zagrebački MIOC. Upoznali su ih zajednički prijatelji kada su se slučajno našli zajedno u izlasku. Lovro je već tada bio u sedmom nebu. Nika ga je očarala pameću, humorom i ljepotom, kaže. Zato je drugi njihov susret već bio malo manje slučajan. Bili su zajedno godinu i pol, a onda je Lovri stigla ponuda. Šok za oboje, ali i sreća jer bila je to Lovrina ulaznica za ostvarenje američkog sna. Otišao je Los Angeles. Na University of California nastavio je vaterpolsku karijeru. Nika je ostala u Zagrebu gdje je već krenula na fakultet.

PR

- Tada smo odredili najracionalnije pravilo, a to je da je pametnije da se raziđemo i pustimo da se stvari dogode kako se trebaju dogoditi nego forsirati nešto što bi s obzirom na udaljenost, vremensku razliku i okolnosti jako teško uspjelo opstati. Nije bilo ljubomore i nije bilo poteškoća jer nije bilo očekivanja, a na kraju se to pravilo pokazalo kao najbolje. Naravno da je bilo jako teško prekinuti na silu i bez želje za tim, ali sada mislim da je to najbolje što nam se moglo dogoditi jer opet smo se spojili u idealnom trenutku, pametniji, zreliji i na istom kontinentu - otkriva Lovre Miloš, jedan od najboljih igrača Regionalne vaterpolo lige.

Razišli su se i nastavili sa svojim životima. Lovro u SAD-u, a Nika na zagrebačkom Pravnom fakultetu. Početna nada da će jednom ipak biti zajedno, da će se uplesti prst sudbine, s vremenom je blijedjela.

- Nisam očekivao da će me Nika čekati i ne bi bilo fer od mene da jesam, četiri godine nije malo - objasnio je Lovre. No ljubav je bila jača. Ili sudbina, kako vam draže.

Nakon povratka u Hrvatsku, prije godinu i pol, Lovro i Nika obnovili su svoju vezu. S velikim nestrpljenjem očekuju svoje prvo Valentinovo koje će provesti zajedno, slaveći ujedno i Nikin rođendan.

- Smatram da naša ljubav može sve prebroditi. Ne bih bio s Nikom da to ne mislim, ovo je bio veliki test za odnos koji smo uspješno odradili pa zašto ne bismo i ostale koji nas čekaju - ističe Lovro.

IVAN MARCELIĆ (24) I VALENTINA DREMPETIĆ (25) “Ako ja zaboravim, Valentina je tu da mi ubrizga inzulin, ovisim o njoj”

Kapetan Mladosti 24-godišnji Ivan Marcelić glavni je oslonac svoje momčadi. Njegov gol teško probijaju suparničke momčadi, a isto će tako biti i ove subote kada dočekuju velikog rivala s kojim je uvijek teško - dubrovački Jug. S reprezentacijom je osvojio Svjetsko zlato 2017. godine u Budimpešti te europsku broncu iduće godine u Barceloni. No to nisu bile njegove najveće borbe. Naime, sa 10 godina Ivan je doznao da ima dijabetes. Mjerenje šećera i uzimanje inzulina postali su mu svakodnevica, a Ivanu je najveći oslonac, uz roditelje, njegova djevojka Valentina Drempetić. Njihova veza u sedmoj je godini i upravo će ovih dana započeti zajednički život u stanu koji su nedavno kupili.

PR

- Sada polako kreće renovacija i nakon toga zajednički život. To je plan - rekao je Ivan. Valentinu je upoznao na rođendanu zajedničkog prijatelja i već su tjedan dana nakon toga prohodali.

- Prvi dejt nam je bio na Valentinovo, još je to bio i njezin imendan, a ja nesiguran, sa sto misli u glavi, možete misliti - prisjetio se vaterpolist, otkrivši čime ga je to osvojila ova simpatična Zagrepčanka koja radi kao odgojiteljica.

- Valentina je jako direktna i otvorena, za razliku od mene koji znam biti sramežljiv, pa nam to olakšava i ubrzava rješavanje problema, jer da je do mene, potrajalo bi, dok ona to sve odmah krene rješavati - ispričao nam je.

Jedno drugome su, kaže, oduvijek bili podrška u svemu što rade. Imaju razumijevanja za obveze onog drugog i trude se uskladiti rasporede kako bi imali što više zajedničkog vremena, što nije uvijek lako. Najteže je, kaže Ivan, ljeti kada su razdvojeni zbog njegovih priprema, a Valentina ga ne može pratiti zbog svojih obaveza, posla, studiranja.

- Neopisiva je sreća imati podršku osobe poput Valentine - ističe Ivan, objašnjavajući da Valentina, baš kao i svi ljudi u njegovu užem krugu, znaju sve o dijabetesu i znaju kako mu pomoći.

- Vrlo je savjesna i odgovorna te se uvijek pobrine provjeriti ako bih ja koji put zbog prevelike strke zaboravio na vrijeme ili na svoju prehranu. Zasad se to nije dogodilo, - kaže Ivan, koji za Valentinovo svojoj dragoj priprema večeru i obavezno, kaže, ruže.

IVAN BULJUBAŠIĆ (31) I MARINA PARLOV (31) “Ovo će biti naše prvo Valentinovo u braku”

O ljubavi osvajača zlatne Olimpijske medalje iz Londona, 31-godišnjeg Ivana Buljubašića, i nekadašnje TV voditeljice te prve pratilje Miss Hrvatske 2006. godine Marine Parlov mnogo se pisalo. Česta razdvojenost bila je pravi test za njihovu ljubav. Uz nekoliko turbulentnih godina, Ivan i Marina su prije mjesec dana, nakon sedam godina veze, uplovili u bračnu luku.

PR

- U Marinu sam se zapravo zaljubio i prije nego što smo se upoznali. Ovo je istinita priča. Kumova žena, tadašnja djevojka, jednom me pitala kako za mene izgleda savršena žena i ja sam joj odmah odgovorio: Marina Parlov. Napokon, upoznali smo se prije osam godina u kultnom zagrebačkom klubu Žabac. Prišao sam joj i kao pravi gospodin pitao: “Što ćeš popiti?”. Naravno da nije mogla ostati imuna na taj šarm - smije se Buljubašić.

- Do tada sam je znao samo s televizije i viđao bih je na bazenu jer je radila i kao spikerica na našim domaćim utakmicama. Tek nakon toga smo se i službeno upoznali, a onda me još jednom oduševila kad sam shvatio da tako prekrasna cura zapravo čvrsto stoji na zemlji i da naravno voli rock glazbu - priznaje Ivan, koji s Marinom ima četverogodišnju kći Nou. Njihova je ljubav pobijedila sve prepreke, kao i razdvojenost, što je, kaže vaterpolist, najveći problem u održavanju veze za jednog sportaša jer su česte situacije da mora odseliti u neku drugu državu ili grad.

Upravo na mjestu na kojem su se prvi put upoznali prije mjesec dana napravili su pravi tulum za prijatelje i vezu okrunili brakom, a sada će pak prvo Valentinovo dočekati vjenčani.

- Na samu ideju smo zapravo došli nekako spontano i sve smo organizirali u dva mjeseca. Vlasnica Žapca je Marinina teta i jako nam je puno pomogla oko same organizacije. Nije to bilo klasično vjenčanje, nego pravi tulum. Bilo je oko 150 uzvanika, uglavnom prijatelja - ispričao je Ivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 06:08