SPORAN OUTFIT

Nasmiješeni Katarci fotkali razgolićenu Knoll Doll na tribinama, a sada tvrde: ‘Ma to smo mi zbog neodobravanja‘

Mohammed Hassan Al-Jefairi, istaknuti katarski poduzetnik, tvrdi da su je muškarci fotografirali jer nisu odobravali njezinu odjeću

Ivana Knoll

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

O fotografiji nasmiješenih katarskih obožavatelja nogometa kako fotografiraju najpopularniju hrvatsku navijačicu Knoll Doll na tribinama Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru piše cijeli svijet. Iako njihovi osmjesi sugeriraju da im se sviđa ono što vide, jedan visokopozicionirani Kataranin sada tvrdi da su je fotografirali jer im se njezin outfit - nije svidio.

Tijekom prve utakmice Hrvatske koju je odigrala protiv Maroka, zgodna Ivana Knoll pojavila se u crveno-bijelom gornjem dijelu bikinija i uskim crvenim tajicama te tako zaplea za oko mnogim navijačima. Nako utakmice, objavljena je fotografija na kojoj nasmiješeni muškarci na stadionu svojim mobitelima fotografiraju 30-godišnju ljepoticu.

No, Mohammed Hassan Al-Jefairi, istaknuti katarski poduzetnik koji izrađuje robote, tvrdi da su muškarci fotografirali Knoll Doll jer nisu odobravali njezinu odjeću.

"Za vašu informaciju, fotografirali su je ne zato što im se ona sviđa, već zato što im se ne sviđa što se pogrešno odjenula za utakmicu, suprotno našoj kulturi. Ovo će vam potvrditi bilo koji lokalni stanovnik Katra, koji bi je vjerojatno prijavio", napisao je na Twitteru.

Inače, posjetiteljima nogometnog prvenstva u Katru savjetovano je da na stadionu pokriju ramena i izbjegavaju kratke suknje, a oni koji prekrše pravila, mogu se suočiti s visokim novčanim kaznama, pa čak i zatvorskim kaznama.

Korisnike društvenih mreža, međutim, nisu uvjerile Al-Jefairijeve riječi kojima brani muškarce s tribina.

"Bez uvrede, gospodine, ali vaše opravdanje je smiješno. Njihovi izrazi lica, govor tijela i način na koji drže mobitele prilično jasno odaju njihove namjere", glasio je jedan od komentara pratitelja na Twitteru.

"Morate priznati da muškarci iz Katra nisu nepogrešivi, i to kažem kao Katarac", glasio je drugi.

Ivana Knoll također je podijelila fotografiju na svom Instagram profilu kojom je proslavila svojih milijun pratitelja, a njezini pratitelji brzo su uočili spomenute muškarce na fotografiji.

"To je to, tip je uhvaćen. Žena ga čeka doma s čekićem!", glasio je jedan od komentara.

"Puna podrška za Hrvatsku", dodao je drugi.

Komentirajući potencijalni kulturni sukob, Knoll Doll je izjavila: "Prvo sam razmišljala ako se Svjetsko prvenstvo održava u Katru, sigurno će nam omogućiti sve kako bi navijačima bilo ugodno, bez ikakvih ograničenja. Onda sam čula za pravila i bila sam šokirana. Dress code zabranjuje pokazivanje ramena, koljena, trbuha i svega, a tad sam pomislila - o Bože, nemam čak ni odjeću koja bi sve to pokrila. Bila sam jako ljuta jer ako ja nisam muslimanka i ako mi u Europi poštujemo hidžab i nikab, mislim da bi i oni trebali poštivati naš način života, našu religiju i na koncu mene koja nosim haljine, bikinije jer sam ja katolkinja iz Hrvatske koja je ovdje zbog Svjetskog prvenstva."

No, brzo je dodala da nije imala problema zbog svog načina odjevanja.

"Kada sam stigla, iznenadilo me da nisu pravili probleme oko načina odjevanja, dopuštaju da odjenemo što god želimo - osim, naravno, u zgradi vlade i to je zapravo u redu", dodala je Knoll Doll i priznala da se ne boji uhićenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:02