SEVE NA METI KRITIKA

Nastavlja se drama oko nastupa u Crnoj Gori: ‘Pjeva pjesmu čiji je autor Srbin i poziva na mržnju prema toj državi!‘

Pokušaj zavade i poticanja lošeg među narodima, napisala je kći Merime Njegomir, pjevačice čiji je hit Splićanka izvela u Crnoj Gori

Severina je pjevala na dočeku Nove u Kotoru

 Dragan Mijatović

Severina je na novogodišnjem dočeku u Kotoru pjevala za 30.000 ljudi, a osim svojih hitova, izvela je i pjesmu "Ivanova korita" te u jednom trenutku tijekom koncerta uzviknula "I ne dajte Crnu Goru". Naravno, na društvenim mrežama odmah se povela žustra polemika - naime, mnogi Srbi su se uvrijedili, no bilo je i onih koji su pjevačicu podržali i ne razumiju u čemu je problem.

A sad se oglasila i Ljubica, kći Merime Njegomir, pokojne srpske pjevačice narodne glazbe i sevdaha. Severini je poručila kako "nije otpjevala nikakvu crnogorsku pjesmu, već veliki hit njezine majke, čiji je autor jedan Srbin".

- Pjeva pjesmu moje mame, srpske pjevačice, koju je napisao i komponirao Srbin - objavila je Ljubica na mreži X.

- Imam potrebu objasniti sljedeće - pjevačica iz Hrvatske na nastupu u Crnoj Gori pjeva pjesmu koja je nastala u Srbiji, pozivajući na mržnju prema toj državi. Pokušaj zavade i poticanja lošeg među narodima. Porijeklo moje mame ili bilo koga nije tema. Ja volim Crnu Goru. Neka pjeva tko što hoće! - zaključila je u drugoj objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:19