TRADICIONALNI DOGAĐAJ

NASTUP U RASPRODANOJ CIBONI Ovacije za Tomislava Bralića i klapu Intrade, koncert uveličala i Meri Cetinić

 
 Igor Kelčec

Zagreb voli Tomislava Bralića i klapu Intrade, i to je u petak navečer pokazao dvanaestu godnu zaredom! Večer su ispunili brojni hitovi, a koncert je uveličala gošća Meri Cetinić.

Sinoć su područje oko Cibone preplavili obožavatelji Tomislava Bralića i klape Intrade koji su nestrpljivo čekali početak koncerta koji je ove godine bio rasprodan 10 dana unaprijed.

Igor Kelčec

Klapa svake godine u Zagrebu zakazuje ove tradicionalne koncerte na koji dolazi velik broj njihovih fanova iz susjednih zemalja. Tako da je ove godine velik broj gostiju iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Poljske, Švicarske i Njemačke došao s klapom zapjevati njihove najveće hitove u ovo advenstko vrijeme.

Jedinstveni Tomislav i klapa Intrade su sa sjajnom produkcijom koncerta i efektnom scenografijom napravili veličanstvenu atmosferu u dvorani i publika i nakon tri bisa nije želila da ova čarolija završi. Draženov dom pokazao se kao idealan prostor za ovakve koncerte zbog svog amfiteatralnog oblika jer iz svakog dijela dvorane ima odličan pogled na pozornicu, a publika postaje važan dio koncerta.

Koncert su otvorili pjesmom 'Karta ljubavi', dalje su nizali 'Ribar sam star' 'Zašto uvik pivan', 'Stina pradidova' i ostale iz ranijih godina. Njihova gošća Meri Cetinić je publici otpjevala veliki hit 'U prolazu', a u pjesmama 'Zemlja dide mog' i 'Konoba' joj se pridružila klapa.

Igor Kelčec

Oduševili su izvedbom pjesme 'Dobro mi došel prijatel' koju je zapjevala cijela dvorana. Klapa se tijekom večeri više puta zahvalila svima na dolasku i rekla da više prosinac ne može zamisliti bez tradicionalnog koncerta u Zagrebu.

Za kraj su ostavili najveće hitove 'Ne damo te pismo naša', 'Zalutali pogled', 'Zora bila' i 'Ne mogu te prestat jubit'. Na bisu su još zapjevali 'Kapetane tribali bi doma' i 'Neka ti bude postelja meka'.

Već dugi niz godina ova klapa drži svoje mjesto u samom vrhu hrvatske glazbene scene, s vremenom su postali i pravi ambasadori naše glazbe u svijetu, a nedavno ih je Poveljom Republike Hrvastke nagradila i predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović.

Već sljedeći tjedan klapa će održati koncert u Rijeci i Slovenjskim Konjicama nakon čega se vraćaju doma u svoj Zadar gdje će održati koncert na sam Božić u Arsenalu, a novu 2018. godinu će dočekati na Narodnom trgu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 22:11