ODVOJENA OD DJECE

Našu glumicu situacija s koronom jako je uzrujala: ‘Ovo je totalni gubitak kompasa‘

‘Šest puta je veći rizik od jednog gosta iz Švedske, nego od Bosanca, Hercegovca, Srbina ili kako se tko već deklarira‘, napisala je
Marijana Mikulić
 Boris Štajduhar

Glumica Marijana Mikulić na svom Instagram profilu objavila je post u kojem je jasno poručila kako je šokirana odlukom da se zatvore granice prema BiH i Srbiji. Objavila je i video s plaže u Makarskoj na kojem se vrlo jasno vidi kako su plaže prazne jer na njima doslovce nema nikoga. Ova odluka posebno se odrazila na njezin privatni život što je i otkrila u objavi jer su joj djeca kod bake u Širokom Brijegu, gdje su suprug i ona planirali otići tijekom godišnjeg odmora.

- Zatvorene su granice prema BiH, tj. kada se uđe u RH, to znači 14 dana samoizolacije. Isto vrijedi za Srbiju. S obzirom na to da su mi klinci (starije dvoje) kod bake u Širokom, a i mi smo planirali dolje kad se domognemo godišnjeg odmora, u blagom sam šoku. Naime, BiH bilježi porast (+120) te ima ukupno 3676 registriranih slučajeva. To je otprilike 1114 zaraženih na milijun stanovnika. S druge strane, dobrodošli su nam turisti iz Švedske u kojoj virus slobodno cirkulira od početka pandemije. Imaju cca. 64.000 registriranih slučajeva (+1610), a na cca. trostruko veću populaciju (oko 10,2 mil.) dolaze na 6275 zaraženih na milijun stanovnika.

Dakle, cca. 6 puta je veći rizik od jednog gosta iz Švedske nego od Bosanca, Hercegovca, Bošnjaka, Srbina, Srbijanca ili kako se tko već deklarira. To mi ima logike ako je EU varijanta virusa manje opasna od one iz istočnog susjedstva. A izjava da nam iz tih država dolazi najveći broj zaraženih je skandalozna, i to očito nikoga nije puno brinulo prije teniskog vikenda. Dakle, totalni gubitak kompasa - napisala je glumica koja zbog spomenute odluke i trenutne situacije odvojena od djece.

image
Marijana Mikulić
Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 02:36