MIRTA ŠURJAK

‘Neka Fashion Guru pošalje kritiku poznatoj talijanskoj kreatorici čiju sam haljinu nosila na Alki‘

Iste modele nosi više talijanskih voditeljica poput Dilette Leotte, poručuje Banoviću Mirta Šurjak
Mirta Šurjak
 Screenshot HRT

Nakon što je Boris Banović poznatiji kao Fashion Guru u negativnom kontekstu komentirao stajling Mirte Šurjak na sinjskoj Alki pitali smo splitsku novinarku kako je doživjela njegovu kritiku.

- Neka svoje opaske pošalje u Milano, poznatoj talijanskoj kreatorici Elisabetti Franchi, čiju sam haljinu nosila. Iste modele nosi više talijanskih voditeljica poput Dilette Leotte, započela je Mirta u izjavi za Slobodnu Dalmaciju.

- Čudi me kako modni znalac poput njega to nije primijetio. Što se gležnjača tiče podsjećam ga da sam ja na Alku išla raditi i moj zadatak uključuje da više puta pređem trkalište pokriveno pržinom i koječim zbog intervjua na različitim lokacijama. Nakon višegodišnjeg iskustva u izvještavanju s Alke znam da salonke i sandalice ne dolaze u obzir. U zanosu dalekometnog modnog pljuckanja po meni iz metropole usput je ponizio i obezvrijedio manifestaciju koja je tradicija i ponos ovog kraja, nazivajući je "vašarom" i uspoređujući s "bacanjem kamena s ramena". Pritom je očigledno previdio da je Alka nematerijalna kulturna baština RH pod zaštitom UNESCO-a. Gospodinu komentiranje mog modnog izričaja nije prvi put i očigledno će se nastaviti i dalje. Ovim mu putem poručujem da bi se o njegovom stilu pisanja i zarađivanju kruha pljuvanjem po drugima itekako dalo razgovarati, kazala je Mirta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:01