DORIS PINČIĆ

Nekad je bila skromna kći ribara iz Zadra, a sada zarađuje milijune: ‘Nismo imali za vrhunske tenisice‘

Doris Pinčić afinitete prema pozornici pokazala je sa svega četiri godine, a oduvijek je bila prisutna i ljubav prema voditeljskom poslu

Doris Pinčić

 Boris Kovačev/Cropix

Prema najnovijim podacima Poslovne Hrvatske tvrtka DPR televizijske voditeljice Doris Pinčić u 2021. ostvarila je ukupni godišnji prihod u iznosu od 1.493.661,00 kuna što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 297.572,00 kuna u odnosu na 2020. godinu kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 1.196.089,00 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Tvrtka je tijekom posljednje dvije godine poslovala s dobiti, a u 2021. ostvarila je neto rezultat poslovanja u iznosu od 362.272,00 kuna dok je ostvarena neto marža iznosila 24,25 posto. U prošloj godini tvrtka nije povećavala niti smanjivala broj zaposlenih, a imala je dva zaposlenika.

image

Doris Pinčić tijekom javljanja uživo s Dolca

Screenshot/Hrt

Doris je rođena u Zadru, u obitelji majke računovotkinje i oca koji je tijekom Domovinskog rata otvorio ribarski obrt. Gloria je pisala kako okolnosti obitelji tada nisu išle na ruku i bio je to način na koji je gospodin Pinčić prehranjivao svoju obitelj, u kojoj su osim Doris odrastali i njezina sestra te brat. Ocu je pomagala u preuzimanju ribe s broda i odrastala u ljubavi prema glumi.

Afinitete prema pozornici pokazala je sa svega četiri godine, a oduvijek je bila prisutna i ljubav prema voditeljskom poslu. U srednjoj školi Pinčić je počela raditi za ‘Radio 057‘ u Zadru, a nastavila je s tim poslom i nakon što je diplomirala. Ubrzo će joj se život promijeniti.

image

Doris Pinčić

Neja Markicevic/Cropix

Preokret se dogodio kada ju je Jelena Veljača izabrala da glumi u seriji ‘Larin izbor‘, i to navodno na autobusnom kolodvoru kada je Doris dolazila iz Zadra za Zagreb. Jelena je znala da je mlada djevojka pravi izbor za seriju koja će osvojiti srca gledatelja. I Doris je to ubrzo jako pametno kapitalizirala. Umjesto da čeka novi glumački projekt - vratila se radiju i 2012. dobila posao na Narodnom, gdje je ‘Jutarnji klub‘ vodila s Hrvojem Kečkešom.

Stigla je 2014. ponuda i iz RTL-a gdje počinje raditi kao voditeljica za niz udarnih projekata, da bi početkom 2020. prešla na HRT.

image

Doris Pinčić

Niksa Stipanicev/Cropix

- I ja sam iz obitelji koja je uvijek financijski bila prosječna pa si nismo mogli priuštiti ni vrhunske tenisice ni skupe poklone, ali smo uvijek imali neizmjerno puno ljubavi i podrške roditelja, što mi se čini puno važnijim od skupih traperica. Iako mi danas, hvala Bogu, imamo mogućnosti, trudim se svom djetetu racionalizirati kupnju igračaka, slatkiša i ostalog. S prijateljicama razmjenjujem odjeću za naše mališane, tako da kad jedan preraste nosi drugi i tako u krug. Čak smo i kolica podijelili - kazala je prije šest godina Doris za tportal.

image

Doris Pinčić i Boris Rogoznica

Luka Gerlanc/Cropix

Iza nje je propali brak s glazbenikom Borisom Rogoznicom s kojim je dobila sina i kćer. Trenutno je u vezi s 13 godina starijem Davorom Guberovićem (46), koji radi kao menadžer u jednom trgovačkom lancu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 10:48