KOLEKCIJA KLISAB

Neobični efekti na tkanini: ‘Ne volimo odjeću za posebne prigode, naši komadi su za svaki dan‘

Ukupno novih je 13 lookova, koje čine ljetna odijela, haljine, košulje, tunike i majice.
KLISAB LJETO20

Ako ste mislili da je tie dye tehnika samo za majice, varate se. Dizajnerski dvojac Klisab, Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, ovu je posebnu tehniku bojenja tkanine čiji su efekt estetski zanimljivi elementi, primijenio na odijelima, košuljama, tunikama i haljinama nove ljetne kolekcije.

Pamučni popelini, keperi i viskoze ručno su tretirani za kreiranje uzoraka, zbog čega svaki pojedini odjevni predmet iz ove kolekcije izlazi kao neponovljiv.

image
KLISAB LJETO20
Foto: Petra Mrša

- Boraveći u lockdownu imali smo vremena intenzivno se baviti ovom kolekcijom. Isprobavali smo tie dye s različitim materijalima sve dok nismo bili zadovoljni efektima. Tie dye je popularan, a i mi smo ga imali u kolekciji prije dvije godine, no inače se uvijek koristi na jednostavnim komadima poput T-shirta, a mi smo htjeli pokazati da može funkcionirati, primjerice, i na odijelima koja su konstrukcijski puno zahtjevnija. Naš brend je prepoznatljiv po tome da sami radimo tekstil za kolekcije, tako zapravo nema istih komada, svaki je unikatan – rekao nam je dizajner Marko Šabarić, dodavši kako su Kliškinić i on na ljetnoj kolekciji počeli raditi početkom travnja.

image
KLISAB LJETO20
Petra Mrša

Ukupno novih je 13 lookova, koje čine ljetna odijela, haljine, košulje, tunike i majice. Svi komadi su dominantni, a dizajneri outfite upotpunjuju dodacima među kojima su Klisab za Ghetaldus naočale ili, pak, Klisab kožne torbe koje su u ovoj kolekciji dobile i mini, torba-ogrlica inačicu.

image
KLISAB LJETO20
Petra Mrša

Dizajneri još jednom na prepoznatljiv način pročišćenost i minimalizam suprotstavljaju maksimalizmu pojedinih elemenata, a ovog puta to su volumen siluete, predimenzionirani rukavi i uzorak tekstila. K tome, pridodali su tie dye već prepoznatoj patchwork tehnici.

image
KLISAB LJETO20
Petra Mrša

- Ne volimo odjeću za posebne prigode, zato su svi naši komadi nosivi i u svakodnevnim varijantama, ali i u večernjim. Našu haljinu, primjerice, možete nositi i na plažu, ali i biti elegantni na večernjem koktelu. Isto tako, ovi komadi nisu definirani samo kao ljetni, već su nosivi u svim sezonama – objašnjavaju dizajneri.

image
KLISAB LJETO20
Petra Mrša

Nova kampanja Klisab Ljeto20 snimljena je pod vodstvom fotografkinje Petre Mrša na obroncima Parka prirode Žumberak koji postavlja pastoralu za kulisu novom dizajnu Kliškinića i Šabarića, a ideja je to koju je prepoznala i podržala Turistička zajednica Zagrebačke županije.

image
KLISAB LJETO20
Petra Mrša
image
KLISAB LJETO20
Petra Mrša
image
KLISAB LJETO20
Petra Mrša
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:38