PJESMA ‘MARE‘

Neočekivani uspjeh hrvatskih glazbenika: Trio Gušt na top ljestvicama u Nizozemskoj

‘Možda im se u ove vruće dane gore u Nizozemskoj dopalo to što im se na radijskim postajama vrti pjesma s okusom i mirisom juga‘

Trio Gušt

 Promo/

U Nizozemskoj se ovog ljeta, pokazuju to tamošnje top liste, slušaju Peter Gabriel, Eric Clapton, ali i Trio Gušt koji se već nekoliko tjedana s pjesmom ‘Mare‘ nalaze na nizozemskoj top ljestvici Hit-Tracks Top 100. Trenutno su na 82. mjestu (prošlog tjedna bili su 84.), a zanimljivo je da je pjesma ‘Mare‘, što će je u subotu izvesti u Šibeniku na Večeri dalmatinske šansone, već jako popularna i u Italiji.

Skladba ‘Mare‘, naime, ima dvije verzije teksta: na glazbu Ive Jagnjića iz sastava Dalmatino hrvatsku verziju napisao je Mario Romac, a talijansku Ivo Šćepanović. Dok hrvatski tekst pjeva o voljenoj ženi, u talijanskoj verziji stihovi govore o moru i avanturama pomorca koji je plovio uz Sardiniju, Siciliju i Liguriju.

image

Top ljestvica

- Kad smo napravili pjesmu baš je bacala na đir južne Italije, pa smo iz štosa odlučili napraviti i talijanski prepjev. Šćepanović je tu talijansku verziju poslao jednom svom prijatelju, talijanskom producentu, a kako se dokotrljala do Nizozemske ni mi pojma nemamo. Krajem srpnja stavili su je u Nizozemskoj kao prijedlog za top-listu, a sada se u roku ‘keks‘ popela za dvadesetak mjesta na top ljestvici - priča Želimir Dundić Dundo iz benda Trio Gušt koji ističe kako ne gaji nadu da će sada napraviti neku veliku međunarodnu karijeru.

- No, jasno, godi kad se takvo što dogodi - kaže Dundo, koji je s bendom često nastupao u Nizozemskoj.

- Možda su nas se slušatelji sjetili, a možda im se u ove vruće dane gore u Nizozemskoj dopalo to što im se na radijskim postajama vrti pjesma s okusom i mirisom juga - kaže Dundo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 14:27