LAŽNI HUS

‘Netko se lažno predstavlja kao ja. Pogledajte što je napisao... Pa to je za zbljuvat se, ja to nikada ne bih izjavio‘

Gotovo isti dan nakon što su uspjeli ukinuti profil na Facebooku, niknuo je novi na Instagramu
 Neja Markicevic/Cropix

Frontmen Parnog valjka Husein Hasanefendić Hus nema svoj profil na društvenim mrežama niti ga je ikada imao. Međutim, glazbenik se poput brojnih drugih poznatih osoba suočio s problemom da se netko lažno predstavlja kao on, nakon što su ga poznanici upozorili (a neki i pitali) ima li otvoren profil na Facebooku.

- Moj tim odmah je prijavio taj problem, ali i prijatelji te sin, dakle, sa svih strana smo poslali prijave. Međutim, pokazalo se da je lakše otvoriti lažni profil na Facebooku nego što ga može osoba u čije ime se netko lažno predstavlja zatvoriti. Morao sam slati presliku osobne, no na kraju smo uspjeli - govori Hus.

Nitko od njega nije tražio novac i, koliko su mogli primijetiti, pokušao tako iskamčiti neku materijalnu korist.

- Nisam želio da ljudi misle o meni svašta, jer su neke prepiske bile stvarno neugodne. Jer što drugo reći o izjavi "morate biti sretni da ste došli do tako slavne osobe kao što sam ja?". Pa to je za zbljuvat se, ja to nikada ne bih izjavio - ističe Hus.

Njegov tim je na službenim stranicama Parnog valjka na Facebooku koja ima 362 tisuće pratitelja zato prije nekoliko dana objavio upozorenje.

"Dragi naši, upozoravamo da po društvenim mrežama kruže lažni profili, a ovo sa slike je jedan od njih. Budite na oprezu, prijavite lažne profile, a službene obavijesti nastavite pratiti na našim službenim stranicama", piše na stranici Valjka.

image

Husov lažni profil na Facebooku

Screnshoot Facebook

Međutim, kako je "lažni Hus" ugašen na Facebooku, gotovo istodobno, vjerojatno ista osoba otvorila je njegov lažni profil na Instagramu. Nepoznati počinitelj intenzivno je počeo slati pozive za praćenje, pa će sada ekipa benda zatražiti od administratora te društvene mreže ukidanje lažne stranice.

image

Lažan Instagram profil Huseina Hasanefendića Husa

Screenshot Instagram
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:42