USKORO MAJKA

NEVENA RENDELI OTVORILA DUŠU ZA JUTARNJI Zašto se odlučila na drugi brak tako brzo, kako se slaže s djecom svog supruga iz prvog braka...

TV voditeljica u prvom je tromjesečju trudnoće, a beba bi Neveni Rendeli i njezinu suprugu Maku Vejzoviću trebala stići u kolovozu. U međuvremenu, vodit će novu emisiju pod nazivom #volimnedjelju koja starta 12. veljače na 1. programu HTV-a
 Neja Markičević / CROPIX

Nevenu Rendeli Vejzović u ovoj godini očekuju dva velika projekta. Prvi će krenuti ubrzo jer je riječ o novoj televizijskoj emisiji pod nazivom #volimnedjelju koja starta 12. veljače na Prvom programu HTV-a. Za drugi će Nevena morati pričekati šest mjeseci jer - postat će mama.

Plavokosa Zagrepčanka, najpoznatija po brojnim mozaičnim emisijama koje je vodila, u prvom je tromjesečju, a beba bi Neveni i njezinu suprugu Maku Vejzoviću trebala stići u kolovozu.

- Budući da je sve još jako rano i osjetljivo, radije bih o ovom prvom projektu - kaže Nevena Rendeli koja će u svibnju proslaviti 36. rođendan.

Trudnički trbuščić još joj se ne primjećuje, djeluje vrlo smireno i koncentrirano na ono što joj prvo predstoji, a to je nova nedjeljna emisija. Nakon što joj je prije skoro dvije godine tadašnje programsko vodstvo ukinulo “Subotom ujutro” i uvelo dnevnu emisiju “Život je lijep”, Nevenin obujam posla bio je nešto manji. Uređivala je petkom emisiju “Život je lijep”. S krajem ljeta 2016. i taj je projekt završio pa je nakon toga zajedno s Danijelom Despotom surađivala za “Hrvatsku uživo”. Kako su imali nešto više slobodnog vremena, iskoristili su ga kreativno te su dvoje odanih kolega zajedno osmislili koncept nove emisije.

Uigrani tim

- Javili smo se ove jeseni na interni natječaj za konceptualne ponude, a kad je projekt prošao, još smo ga nekoliko mjeseci razrađivali. Sada je sve dogovoreno, ekipirani smo i spremni da krenemo. Dogovorili smo već i goste za prve tri emisije #volimnedjelju, ali još ih ne mogu otkriti - objašnjava Rendeli.

Tim emisije je otprije uigran jer je surađivao u nizu prijašnjih emisija. Uz Despota i Rendeli, čine ga kao urednice Tanja Tušek i Irena Košar, novinari Martina Validžić, Frano Ridjan, Koraljka Maričić i Andreja Buča, redatelj je Ivan Miladinov, producentica Dunja Sablić, a kostimografkinja Nataša Svekler.

- To je ekipa s kojom sam radila zajedno “Subotom ujutro”, “Život je lijep” i “Osmi kat” te još neke mozaične emisije. I ovo je još jedan takav format u nizu koji smo osmislili zajedničkim snagama. “Volim nedjelju” bit će kombinacija rubrika i reportaža, a osim gostiju u studiju, imat ćemo i svirku uživo. Dobili smo lijep termin od 18 do 18.55 sati i moram priznati da sam napokon zadovoljna. Ipak ne bih voljela da to pretenciozno najavljujemo kao novo “Nedjeljno poslijepodne” jer to naša emisija nije, ni po trajanju, ni po budžetu i sadržaju. “Volim nedjelju” jedna je slatka mala emisija koja bi mogla profunkcionirati nedjeljom popodne, posebno jer već dulje vrijeme nije bilo takvih formata nedjeljom u našem programu - ističe Nevena.

Dokumentarac

Emisije će se baviti različitim lifestyle temama, od mode i gastronomije do putovanja i filmskih festivala. Bit će i vrlo različitih rubrika poput one Andreje Buče koja će iz Zadra krenuti u zabačene vrleti i pokušati svladati neki stari zanat, a zauzvrat svog “učitelja” upoznati s modernim tehnologijama. Tako bi, primjerice, neka baka na Velebitu mogla postati aktivna na Facebooku ili nekoj drugoj društvenoj mreži.

- Nećemo imati uključenja uživo kao što smo to imali subotom jer nema potrebe za tim. No, emisija će ići uživo, baš kao i glazba. Gosti će nam biti zvijezde svih profila, od pjevača do glumaca, i očito je emisija te vrste nedostajala na HRT-u jer nam se svi drage volje odazivaju. Također, Despot priprema jako zanimljivu rubriku, čije detalje neću sada otkrivati. Mogu samo reći da će Despotova duhovitost tu doći do izražaja - najavljuje Nevena, sretna što sad oboje rade punim kapacitetom jer su tako najsretniji.

U međuvremenu je Nevena za HTV snimila dokumentarni film o Đurđici Orepić, “Ironwoman”. Bila je to životna priča koja ju je i osobno inspirirala te je Rendeli još više zagrizla u novi trend - trčanje.

- To mogu zahvaliti svojoj prijateljici koja je počela trčati šest mjeseci prije mene. Ja sam tada bila u nekom totalno depresivnom razdoblju svog života, ništa mi se nije dalo, zahvatila me neka muka od svega, letargija i privatno i poslovno, nisam baš znala što napraviti sama sa sobom. A onda me prijateljica odvukla na trčanje i tako je to krenulo. Iza mene je sada šest, sedam polumaratona, uopće ne znam koliko utrka od 10 i 15 kilometara, ali nisu to ne znam kakvi uspjesi. Ostao mi je maraton koji nisam još probala. Ovu sam zimu malo stala s tim jer trčanje vas jako uhvati pa trčite svaki dan, a onda vas zgrabi lijenost pa stanete. No, ne opterećujem se time jer sam odlučila, kada je trčanje u pitanju, slušati samu sebe - odgovara.

Umjetnička obitelj

Depresivno razdoblje, koje je spomenula, sada je iza nje. U manje od dvije godine životne okolnosti stubokom su joj se promijenile. Razišla se od supruga Marijana Bračulja, građevinskog poduzetnika s kojim je bila deset godina. Bivši par nije morao proći i formalnu proceduru jer brak sklopljen na Barbadosu nikad nisu registrirali u Hrvatskoj. Planirala je to ljeto 2015. provesti isključivo radno, no onda se na snimanju emisije “Šušur” zbližila s direktorom fotografije Makom Vejzovićem.

- Mak i ja znamo se od djetinjstva. Odrasli smo u susjedstvu, išli u istu školu, čak i u istu dramsku grupu. Nije tada ničega bilo među nama, čak ni one dječje simpatije. Nisam ga u međuvremenu vidjela sigurno 15 godina, što je nevjerojatno jer oboje radimo na HTV-u još od 2005. No, onda su nam se jednostavno preklopili životni putevi... - priča Nevena.

I iza Maka, čiji je otac poznati slikar i grafičar Fadil Vejzović, bila je u tom trenutku, kada su se ponovno sreli, završena ljubavna veza iz koje ima dvoje djece, 13-godišnju Lolu i devetogodišnjeg Olega.

Vjenčanje na otoku

Nakon godinu dana Nevena i Mak odlučili su se vjenčati te su u lipnju prošle godine u uvali Vrulje na otoku Kornatu sklopili bračne zavjete.

- Nisam baš mislila da ću se tako brzo odlučiti opet za brak, ali dogodilo se. Ne postoji niti jedan razlog koji bih ja sada mogla reći zašto sam ovaj put odlučila i formalno sklopiti brak. I recimo zašto sam ovaj put dodala prezime, a prošli ne. Ni to ne znam objasniti, osim što sam si zakomplicirala život dokumentima. Ali, osjetila sam potrebu za tim. Istina, oduvijek sam neke stvari znala napraviti impulzivno, malo je toga bilo planirano, a i ljubav čini čuda - govori.

S Makovom djecom dobro se slaže, svjesna, kaže, da ima sreću jer takve priče ne završavaju uvijek dobro.

- Klinci su super, divni i drago mi je da svi funkcioniramo zajedno. A Mak je priča za sebe, znam se šaliti da bi njega svatko trebao imati za supruga barem neki period, ali ga ne dam. Toliko je dobar, kod njega je sve tako jednostavno. A Makove kulinarske vještine dodatno su poglavlje i svakako jedan od razloga zbog kojeg je dobro biti s njim u braku - otkriva Rendeli Vejzović. Što se tiče bivšeg supruga, s Marijanom Bračuljem ostala je u dobrim odnosima i drago joj je što je i on našao svoju sreću.

U dobro s bivšim

-Nema tu neke drame. Znam da zvuči nevjerojatno ili barem neuobičajeno, ali predugo smo nas dvoje bili jako bliski da bismo naglo postali neprijatelji. Nismo raskinuli jer je netko nekome nešto napravio, pa je drugi ljut, jednostavno se naš odnos potrošio i dogovorili smo da je nabolje da se raziđemo. I ja sam jako sretna zbog njega, a i on radi mene. I Marijan uvijek može računati na mene kao i ja na njega. Jako mi je važno da smo si ostali dobri, ja ne volim brisati ljude iz života. Nekad se, naravno, dogodi, ali kod nas, kada je već tako ispalo, ispalo je najbolje što je moglo. Marijan i ja prekinuli smo puno prije nego što su mediji za to saznali i nismo si odmah našli nove partnere. I prošli smo sve faze i rastanka i pomirenja i jako smo puno uložili u tu vezu. No, kad smo shvatili da nemamo više što uložiti, mirno smo se rastali - odgovara smireno Nevena koja je evidentno zagazila u novu fazu svog života. Više je se ni ne može sresti toliko često u noćnim izlascima, a kako sada stvari stoje, to će biti još i rjeđe.

- Valjda sam u 36. napokon postala zrela, smirenija. Ne izlazim više toliko, makar ni ne sjedim doma stalno. Ali nisu to više izlasci do jutra, to ipak ne mogu izdržati. Eto, to su mi godine donijele, zrelost, smirenost i umor - zaključila je Rendeli Vejzović. A kako se sada ispostavilo, život joj je donio još jednu novost - proširenje obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 01:05