EKSKLUZIVNO DONOSIMO

Nikad viđena fotografija koja potvrđuje tajnu ljubav Lepe Brene i Gorana Bregovića

Riječ je o fotografiji staroj 36 godina iz privatne arhive izvora koji je za potrebe teksta ostao anoniman
Lepa Brena i Goran Bregović
 Privatni Album

Lepa Brena i Goran Bregović - bila je to ljubav o kojoj se godinama šuškalo, posebno 80-ih. Svi su znali da postoji kemija između njih i da se nešto događa, ali nitko nije imao dokaze.

Mnogi su tvrdili da među njima postoji neka tajna veza. Tiskani mediji punili su novinske stupce tračevima o Bregovićevoj romansi s Lepom Brenom, a glavni akteri, tada najveće zvijezde Jugoslavije, svoj su privatni život pažljivo skrivali od znatiželjnika i nikada nisu u javnosti govorili o svojoj vezi.

A sada, nakon više od tri desetljeća, Jutarnji je u posjedu fotografije koja potvrđuje tajnu ljubav Lepe Brene (59) i Gorana Bregovića (70).

Riječ je o fotografiji staroj 36 godina iz privatne arhive izvora koji je za potrebe teksta ostao anoniman.

image
Lepa Brena i Goran Bregović na otoku Šćedro 1984.
Privatna Arhiva

Ljetni đir

Ova intrigantna fotografija prikazuje Lepu Brenu i Bregovića u opuštenom, ljetnom izdanju uhvaćene na odmoru u prirodi koja se nazire u pozadini. Bregović nosi žute kupaće gaće s havajskim uzorkom, a uz svoju prepoznatljivu frizuru, nosi i sunčane naočale dok u rukama drži malo janje.

Brena je, pak, u mornarskom outfitu, bijelim vrućim hlačicama i majici na plavo-bijele pruge, a nosi i decentan nakit, zlatne kolutove na ušima i tanku narukvicu, što je i danas posebno u trendu. Kosa joj je raspuštena, lagano nakovrčana, što je vjerojatno rezultat utjecaja laganog ljetnog povjetarca i morske soli.

Na fotografiji je i treći akter, našem izvoru nepoznat, ali Breni i Bregoviću očito blizak prijatelj u čijem su se društvu osjećali vrlo opušteno.

Razotkrivajuća fotografija nastala je u ljetnim mjesecima 1984. godine na izoliranom otoku Šćedro koji se nalazi uz južnu obalu Hvara od kojeg ga dijeli samo Šćedarski kanal.

Otok se prostire na samo osam kilometara, a ljeti tamo živi tek 30 ljudi, stoga je idealno skrovište za ljubavnike željne mira i romantike, daleko od očiju zaluđenih fanova i paparazza.

image
Goran Bregović
Srecko Niketic/Cropix

Na fotografiji je Lepa Brena tek u zamahu svoje karijere. Ima 23 godine, a godinu ranije izbacila je singlicu “Sitnije Cile, sitnije” i ekstremno popularan album “Mile voli disko” s istoimenim hitom te pjesmama “Duge noge” i “Došlo vreme da se pođe”, koji je prodan u 780.000 kopija. Deset godina stariji od Brene, Bregović je tada s pune 34 godine u jeku svoje slave i rastura po Jugoslaviji kao vođa Bijelog dugmeta.

Upravo je 80-ih, nedugo nakon nastanka ove fotografije koja je do danas ostala skrivena u privatnom fotoalbumu pod slojem prašine, uslijedila priča o tajnoj ljubavi velikih zvijezda koja je vrištala s naslovnica svih novina i magazina.

“Lepa Brena i Goran Bregović na njegovoj jahti” bio je samo jedan od udarnih naslova koji su zaludili fanove, a kiosci su prodali sve primjerke novina koje bi se tiskale. U novinama su se mogli pročitati tračevi, bez ikakve potvrde ili dokaza.

Pisalo se da je Lepa Brena bila gošća na jahti u vlasništvu Gorana Bregovića. Jahta je to na kojoj su zasigurno došli i do usamljenog otoka Šćedro gdje je nastala intrigantna fotografija koju sada prvi put objavljujemo.

Tvrdili su 80-ih u novinama Brenini susjedi da često u svom kraju vide Bregovića.

Brena, tada najveća jugoslavenska zvijezda, živjela je u Novom Sadu, a susjedi su bili uvjereni da k njoj često svraća Brega koji bi u rukama obavezno nosio cvijeće, vino i bombonijere.

image
Lepa Brena

Fatalna ljubav

Ljubav je s vremenom očito pukla, jer se Bregovića osim Brene, povezivalo i s mnogim drugim ljepoticama poput glumice Maje Sabljić, Alke Vuice, tada novinarke Poleta, i manekenke Ljiljane Tica.

No, i danas se suvremenici sjećaju te bombastične vijesti, a iako očito nije sretno završila prenosi se priča o toj fatalnoj ljubavi jugoslavenskog celebrity para.

U ranim dvadesetim godinama Bregović je dobio kći Željku s nekadašnjom plesačicom, Sarajkom Jasenkom, no na kraju se 1993. skrasio sa sarajevskom manekenkom Dženanom Sudžuk, s kojom je i danas u braku, a imaju tri kćeri koje su rođene u Parizu gdje i žive.

Iza sebe ima nevjerojatno buran život koji bi mogao poslužiti kao odličan scenarij za film. Naime, tijekom karijere je govorio o svemu, od droga do vlastitog pornofilma kojeg su mu 90-ih ukrali iz stana u Sarajevu, ali i o ljubavnim avanturama o kojima se ne zna previše. Spajali su ga s mnogim ženama i tijekom braka, no na to se Bregović nije osvrtao.

Lepa Brena, umjetnica s najvećim glazbenim tiražama u povijesti balkanske glazbe, 1991. godine udala se za tenisača Slobodana Bobu Živojinovića s kojim ima dva sina, Stefana i Viktora.

S Bregovićem i dalje povremeno surađuje, primjerice 2013. je bila gošća na njegovom koncertu u Sarajevu u sklopu Bregovićeva projekta kojem je cilj bio pružiti pomoć mladima koji su dio romske populacije.

Jedno o drugome nikada nisu govorili loše, ali ni u superlativima. Biraju riječi i opisuju svoj odnos kao profesionalan, kao odnos kolega s glazbene scene koji su ostvarili veliku karijeru.

- Moja glazba je kombinacija pop glazbe s elementima folka. Zbog masovnih koncerata prozvali su me folk-pjevačicom. Volim svoju titulu jer jesam narodna pjevačica. Našla sam miks koji odgovara Balkanu. Mnogi su probali karijeru u Americi, ali samo jedan čovjek je uspio, a to je Goran Bregović - rekla je Lepa Brena gostujući lani kod Šprajca u RTL Direktu uoči svog koncerta u zagrebačkoj Areni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 07:03