UTUČENA MATIJA VUICA

‘Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam s Kasandrom bila u jednom hotelu u Bosni, nismo imali vode...‘

‘Ako je netko bio ikona 90-ih u pravom smislu te riječi, onda je to jedna i jedina Kasandra‘ - kaže Vuica

Matija Vuica i Kasandra

 Livio Andrijic/Cropix

Brojne poznate osobe opraštaju se od Davorke Ručević Kasandre, koja je preminula u 55. godini života. Od nje se oprostila i poznata dizajnerica Matija Vuica.

"Ako je netko bio ikona 90-ih u pravom smislu te riječi, onda je to jedna i jedina Kasandra, divna, plaha, samozatajna, a apsolutna kraljica scene. Nije oko nje bilo nikakvih priča ni skandala, scena je bila njezin život. I baš sam je voljela i baš sam zatečena i tužna. Svi smo bili dio jedne velike dance scene koju je vodio naš Miha. Ali ONA - Kasandra je bila uistinu posebna, svojom pojavom, glasom i divnom dušom. Meni zasigurno jedna od najdražih osoba koje sam poznavala.

Moja divna Kasandra koju sam s Jurom, među rijetkima, posjetila u njenom domu, jer je svoju privatnost držala zaključanu. Draga moja, hvala ti na tome. Sjećam se i sjećat ću se svih divnih trenutaka kad nismo imali vode u hotelu u Bosni, pa su nam u bocama donosili, a ti si ispružila ruku kroz odškrinuta vrata jer nisi nikad dopustila da te bilo tko vidi nesređenu.

Sjećat ću se duhovitih anegdota u kojima si pobrkala gradove u kojima nastupaš jer si toliko gaža imala da više nisi znala gdje si. Sjećat ću se koliko ti je teško bilo skinuti periku i pokazati mi svoju divnu plavu kovrčavu kosu. Ali želim se s tobom oprostiti s osmijehom, jer radosnu te pamtim. I zato, kad budeš pjevala u raju, započni s onim uvodom kojemu se i danas smijemo: DOBRA VEČER MALINSKA, PARDON, MAKARSKA", napisala je Matija Vuica na Facebooku.

Kasandra koja bi, rekla nam je njezina neutješna mama Darinka Gazibara, 8. siječnja proslavila svoj pedeset i peti rođendan, a otišla je s ovog svijeta 3. prosinca u noći, tiho, u snu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:31