OGLASILA SE

Nikolina Pišek otkrila da je bila žrtva nasilja: ‘Trajalo je godinama. Trebala sam reagirati. A nisam. Kako nakon toga?‘

Voditeljica smatra da je važno što se u javnom prostoru priča o ovoj temi jer, kazala je, muškarci moraju spoznati granice i ne doživjeti ih kao zatvor

Nikolina Pišek

 Dino Ninkovic/

O seksualnom uznemiravanju oglasila se na Instagramu i televizijska voditeljica Nikolina Pišek, a svojim je pratiteljima otkrila da je i sama bila žrtva rodnog nasilja. "Što se rodnog nasilja tiče, tu mogu progovoriti iz prvog lica...", otkrila je voditeljica.

"Bilo je mnogo toga što mi je trebalo da osvijestim. Proces je trajao godinama. Neke sam stvari spoznala tek nedavno i shvatila da to ne mora nužno biti tako. Shvatila sam zašto sam se osjećala neobjašnjivo loše u nekim situacijama i znam da sam trebala reagirati. A nisam. Jer kome da kažem? I što? I kako nakon toga?", napisala je na jednom od svojih storyja Pišek.

image

Nikolina Pišek oglasila se na Instagramu o zlostavljanju

Screenshot Instagram/Nikolina Pišek/
image

Nikolina Pišek oglasila se na Instagramu o zlostavljanju

Screenshot Instagram/Nikolina Pišek/
image

Nikolina Pišek oglasila se na Instagramu o zlostavljanju

Screenshot Instagram/Nikolina Pišek/

Voditeljica smatra da je važno što se u javnom prostoru priča o ovoj temi jer, kazala je, muškarci moraju spoznati granice i ne doživjeti ih kao zatvor, nego prostor pun zdravije, iskrenije i sretnije interakcije. "Da nema straha. Stida. Spuštenih pogleda. Želje za nestajanjem. Mržnje", napisala je.

Ipak, Pišek je istaknula i nadu da ovakvi slučajevi neće "kastrirati one prave, rasne, časne pripadnike muškog roda". "Želimo da ostanete dečki, muževni u punom smislu riječi, punokrvni i strastveni, ali obzirni i nježni, puni poštovanja, svjesni da ćete ponekad čuti ne. I zaista ga čuti. I uvažiti. I da to ne i vaše odstupanje ne umanjuje vašu muškost, nego naprotiv, ona u vama raste", zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:33