TALENTIRANA PJEVAČICA

NINA KRALJIĆ PREKINULA ŠUTNJU Žao mi je što se sve oko mog nastupa na Eurosongu doživljava negativno. Sve proživljavam duboko, košta me to i zdravlja

"Nismo znali na kojem jeziku da komuniciramo pa je bilo, Ja biti Nina, ja na Eurosonga. Doslovno tako."
Nina Kraljić
 TT News Agency/Maja Suslin / REUTERS

Pjevačica Nina Kraljić, talentirana mlada glazbenica, dobitnica nagrade Porin, finalistica Eurosonga 2016. te pobjednica prve sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, u razgovoru za Novu TV otkrila je brojne detalje iz privatnog života.

Nakon Eurosonga Nina je kraće izbivala iz medijskog prostora. No, ne njezinom voljom, kaže. "Možda je PR ovdje koncipiran na način na koji se ja još nisam prilagodila, ali nije da imam namjeru pojavljivati se za svaku stvar. Nisam tip što Nina ima u torbici, ja nisam taj tip. O mojoj glazbi bih voljela da se više priča, to definitivno", priznala je.

Žao joj je što mnogi eurovizijsko natjecanje i sve vezano uz njega doživljavaju negativno, no ona ne žali jer je iz ovog iskustva mnogo toga naučila. A na vidjelo je došao i njezin poriv za perfekcionizmom. Najteže joj je, kaže, zadovoljiti sebe. 'Košta me i zdravlja. Iskreno. Puno promišljam, cijela sam u svemu, sve proživljavam duboko', otkrila je Nina.

Željko Koprolčec / Universal Music

"Ima svega i svačega u Nini. Mislim da je to kombinacija svega što je prošla, onog s čim sam se rodila. Ja sam kao mala plašila roditelje s čime ću se baviti. Bila sam specifično dijete", priznala je Nina.

Ostvarenje njezinih maštanja iz djetinjstva svakako je i prvi album 'Samo', koji je objavila krajem rujna prošle godine. Album donosi ukupno 12 pjesama, koje su kombinacija autorskog materijala na hrvatskom jeziku, Nininih interpretacija tradicionalnih pjesama, kao i autorskih pjesama na engleskom. "Toliko toga bih htjela reći, a ti moraš sažeti emociju. Najčešće krenem dobro i onda stanem, uništim si proces. Imam jako puno materijala koji sam započela, a nisam završila. Za jednu pjesmu s albuma mi je trebalo dvije godine'', kazala je Nina.

Želja joj je inozemni glazbeni proboj. Tako je Nina nedavno nastupala kao predgrupa rock skupine Elán na njihovoj slavljeničkoj koncertnoj turneji Češkom i Slovačkom. "Nismo znali na kojem jeziku da komuniciramo pa je bilo, Ja biti Nina, ja na Eurosonga. Doslovno tako. Ali na kraju smo se svi sprijateljili i vidjeli toliko toga što je privilegija muzičara", kazala je pjevačica za Novu TV.

Nastup Nine Kraljić u četvrtak 26. siječnja u zagrebačkom klubu Sax! bit će joj prvi veći samostalni zagrebački koncert, i prva koncertna promocija debi-albuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:29