SNIMA SPOT

Nini Kraljić 10 tisuća kuna donirao i Bandić: ‘To je etno projekt koji promiče kulturnu baštinu‘

Kako doznajemo, sufinanciranje iz zagrebačkog proračuna Kraljić je zatražila osobno, i to za svoj, kako ga je nazvala, "etno projekt"
Nina Kraljić i Milan Bandić
 Renato Branđolica/hrt, Damir Krajač/cropix (kolaž)

Nakon što je na Dori završila kao druga, pa odbila čestitati pobjednici Albini, Nina Kraljić uskoro kreće i u snimanje spota za svoju pjesmu "Rijeka", a videouradak će, kako doznajemo, financirati i Grad Zagreb.

Naime, prema zaključku od 27. siječnja koji je potpisao gradonačelnik Milan Bandić, Nini Kraljić, odnosno tvrtki Romulić d.o.o. odobreno je deset tisuća kuna donacije iz proračuna Grada Zagreba. Kako doznajemo, sufinanciranje je Nina Kraljić zatražila osobno, i to za svoj, kako ga je nazvala, "etno projekt".

image
Milan Bandić
Damir Krajac/Cropix

- Izvješćujemo vas kako je slijedom zamolbe navedene glazbenice Gradski ured za kulturu sufinancirao taj etno projekt - potvrdila nam je pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić.

Unikatni projekt

Detaljnije je objasnila i zašto je Grad odlučio financirati baš taj projekt.

image
Milana Vuković Runjić
Damir Krajac/Cropix

- Riječ je o unikatnom projektu nagrađivane glazbenice koji njeguje i promiče hrvatsku kulturnu baštinu kroz etno elemente u zvuku i glazbi - autorskim načinom izričaja i autorskim pjesmama što se temelje na staroslavenskim mitologijama - rekla je pročelnica i dodala da će iznos za tu namjenu biti izdvojen iz plana sredstava za financiranje javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2021. godinu.

O spotu smo razgovarali i s Marijem Romulićem iz tvrtke Romulić d.o.o. sa sjedištem u Bilju, koja će biti zadužena za produkciju novog videa.

Snimanje u planinama

- Cijeli je projekt još u fazi planiranja. Ideja je da Nina i njezin bend budu u planinama, no kako će sve izgledati u konačnici, još ovisi i o sponzorima. Nina mi je rekla da dio sredstava stiže od Grada Zagreba, no ne mogu govoriti o financiranju jer je zadatak moje tvrtke sama produkcija projekta i nemamo veze s financijskim planom - rekao nam je Romulić.

Nina Kraljić na pozive nije odgovarala, a prije nekoliko je dana obrisala svoje profile na društvenim mrežama.

image
Nina Kraljić
Matija Djanjesic/Cropix

Od Nine ni glasa

Nakon nastupa na Dori obožavateljima se obraćala upravo preko mreža. U svojim se statusima obrušila na organizatore Dore, a u komentarima je žustro raspravljala i s fanovima koji su izrazili mišljenje suprotno njezinu. Zasmetalo joj je što je prilikom nastupa na Dori u svojoj slušalici u uhu čula pjesmu Albine Grčić umjesto svoje, a žalila se i da su joj glasači javljali da njihovi pozivi nisu zabilježeni.

image
Nina Kraljić
Renato Branđolica/hrt

"Žalosno je da živimo u društvu u kojem se uvijek isto priča i radi i očekuje, a čim nije tako, odmah u javni linč. Da se zaista želim priključiti mainstreamu, moje ponašanje bilo bi potpuno drugačije, vjerujte mi. Očito me nije briga što drugi misle, pa čak ni visokorangirani lobiji, pratim sebe i svoju istinu i tko voli nek' izvoli", napisala je u ponedjeljak navečer Nina Kraljić na Facebooku, no vrlo brzo nakon toga deaktivirala je profile na Facebooku i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2023 00:58