POSEBNA DORIS

Njene romantične balade pjevaju sve generacije: Jedan video ostvario je više od 1,5 milijuna pregleda

Doris Dragović nominirana je za Zlatni Studio u dvije kategorije - za koncert godine i najbolju pjevačicu

Doris Dragović

 Cropix

Blagoslovljena sam i darovana, jer sam dobila priliku voljeti to što radim i raditi to što volim, a to su veliki darovi. Kad se čovjek osvrne, bilo je tu svih mogućih propitivanja, dilema, uspona, padova, svega onoga što jedan život treba zadesiti da bi se mogao nazvati vrijednim - rekla je Doris Dragović pred svoj veliki koncert 12. studenoga u Spaladium Areni. Ulaznice su planule mnogo prije spektakularnog koncerta kojim je naša glazbena diva, u svojem rodnom gradu, obilježila 40 godina karijere. Koncert su i publika i kritičari opisali kao "božanstven", "veličanstven" i "poseban".

image

Doris Dragović na koncertu u Spaladium Areni

Sasa Buric/Cropix

Za taj je koncert Doris ove godine nominirana za medijsku nagradu Zlatni Studio. U ovoj je kategoriji konkurencija ove godine iznimno žestoka - osim Doris nominirani su za svoje koncerte u Areni Zagreb Petar Grašo, Massimo te Parni valjak s "Dovoljno je reći Aki" i Damir Urban i Simfonijski orkestar "Sunčana strana Prisavlja".

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

To je jedna od dvije njezine nominacije, jer je Doris nominirana i u kategoriji najbolje pjevačice. U ovoj kategoriji čitatelji Jutarnjeg imat će težak posao odluke između Doris Dragović, Mije Dimšić, Zorice Kondže, Lorene Bućan i Jelene Rozge.

Omiljenoj Splićanki ovo nisu prve nominacije niti je prvi put u prilici dobiti medijsku nagradu Jutarnjeg lista. Naime, 2020. godine bila je nominirana u čak tri kategorije - kao pjevačica godine, za pjesmu godine ("Brod za nabolje") te za koncert godine. Tada je kući odnijela Zlatni Studio za pjevačicu godine.

https://youtu.be/jvhDWlKTSyQ

A Doris Dragović je, bez obzira na sve nominacije i nagrade, od prvog dana bila dio glamuroznih dodjela Zlatnog Studija - video s prve dodjele 2018. godine, sjajni medley eurovizijskih pjesama koji su izvele Doris i Danijela Martinović, ima više od 1,5 milijuna pregleda na YouTubeu. Također se svojim prepoznatljivim i moćnim glasom pridružila Gabi Novak s drugim kolegama u hvaljenoj izvedbi pjesme "Hrabri ljudi", koja je oduševila gledatelje dodjele Zlatnog Studija 2021. godine.

image

Doris Dragović

Paun Paunovic/Cropix/Cropix

Doris je jedna od najvećih glazbenih zvijezda u Hrvatskoj i regiji čije pjesme, ponajviše romantične balade koje ne gube na popularnosti, pjevaju sve generacije, pa i oni koji su se rodili mnogo godina nakon objavljivanja njezinih velikih hitova. Ove je godine, prigodno uz obilježavanje 40 godina karijere obožavatelje razveselila i novom pjesmom "Sve što smo mogli imat", čiji su autori Ivan Huljić i Vjekoslava Huljić, a aranžman je napravio Leo Škare. Za pjesmu koja je odmah osvojila publiku napravljen je i spot koji je snimio Pilot Studio.

https://youtu.be/j-2DGtq5XIY

"Na radost nas koji smo je stvarali, i ne zbog 40 godina rada, nego jer ne možemo drukčije. Želim da vam ‘Sve što smo mogli imat‘ donese gušta, barem koliko i nama", rekla je tada za Jutarnji list Dragović.

image

Zlatni Studio 2023

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:28