SKINULI JOJ TABLICE

Noćna drama Lidije Bačić: Policija dvaput u sat vremena zaustavila pjevačicu i odrezala joj paprenu kaznu

Nakon što su splitskoj pjevačici policijaci skinuli tablice i napisali kaznu, ona je nastavila vožnju pa se isto ponovilo kod Krapine
 Niksa Stipanicev/Cropix

Nakon što je popularnu splitsku pjevačicu Lidiju Bačić u gluho doba noći na Veliki četvrtak na graničnom prijelazu Macelj policija zaustavila i kaznila zbog vožnje u automobilu kojem je istekla registracija, ona je ipak, piše portal Zagorje.com, nastavila vožnju.

No, tu pjevačicinoj zagorskoj noćnoj avanturi nije kraj jer se ista priča ponovila i nakon manje od sat vremena u blizini Krapine. Naime, prošlog je četvrtka Lidija Bačić u društvu jednog hrvatskog državljanina pola sata nakon ponoći iz Slovenije stigla osobnim automobilom na granični prijelaz Macelj gdje su granični policajci prilikom redovne kontrole ustanovili kako je vozilu kojim je ušla u Hrvatsku istekla registracija prije više od 15 dana. Sukladno pravilima, pjevačici su službenici Postaje granične policije skinuli tablice i napisali kaznu od 2000 kuna.

image
Davor Pongracic/Cropix

No, Lidija Bačić ipak je, vjerojatno se oslanjajući na puku sreću, opet sjela za volan i istim vozilom nastavila put. Nepunih sat vremena kasnije, pred Krapinom ju je zaustavila prometna policijska kontrola i ponovila čitavu proceduru s graničnog prijelaza, što je rezultiralo još jednom novčanom kaznom od 2000 kuna.

Obzirom na pjevačicinu popularnost, priča se vrlo brzo proširila Zagorjem, no u Policijskoj upravi krapinsko - zagorskoj ipak nisu htjeli izlaziti s imenom, pa ni inicijalima osobe koja je sporne noći dvaput zaustavljena zbog istog razloga. Ipak, vrlo se lako dalo iščitati da je u razmaku od manje od sat vremena Lidija Bačić dvaput dobila kaznu od 2000 kuna.

Nije poznato je li automobil u međuvremenu registrirala.

Inače, ovakvi slučajevi nisu rijetkost da na graničnim prijelazima vozači odnosno vlasnici vozila "padaju" zbog neregistriranih limenih ljubimaca.

U tom slučaju, kažu nam upućeni u problematiku, osoba kojoj je netom ispisan prekršajni nalog te je prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama auto isključen iz prometa a s njega je ujedno policijski službenik pritom i skinuo registarske oznake, još je u auto školi učila što i kako dalje.

image
Srdjan Vrancic/Cropix

Pa je stoga Bačić trebala pozvati taksi ili nekog od prijatelja da ju odveze na željenu lokaciju, a za njezin automobil koji je isključen iz prometa trebala je angažirati vučnu službu koja bi ga odvezla u najbližu stanicu za tehnički pregled ili sve do one stanice u mjestu koje je bio njezino krajnje odredište.

Također, nepisano pravilo je da kad zbog navedenog kršenja Zakona osoba "padne" i potom ne postupi po njemu, policijski službenici u tom slučaju ne okreću glavu već naprotiv, policijska patrola se aktivira, a što je očito bio slučaj i kod pjevačice kad su ju uhvatili na krapinskom području u novom prekršaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 17:31