MASKED SINGER

Noge Licitarskog Srca podijelile javnost, produkcija poručuje: ‘Nije bilo zamjene. To je od početka bila Marijana‘

Teorija o zamjeni natjecatelja u RTL-ovom showu nasmijala je producente i voditeljicu

Marijana Batinić

 Cropix/Forum.hr

- Vrlo mi je drago da naši gledatelji prepoznaju talent i strast koji je Marijana Batinić unijela u show 'Masked Singer'. Koliko sam razumio iz teksta, upitne su dvije stvari oko sudjelovanja Marijane Batinić od samog početka showa – to su glas i noge. Kao što je voditeljica showa 'Masked Singer' Antonija Blaće spomenula u prvoj epizodi prije pokazivanja prvog traga, ''Prije svakog nastupa pogledat ćete prilog koji sadrži prve tragove o našim maskama! Na snimanjima priloga nam nisu uvijek mogli biti naši celebrityji pod maskama jer su radili stvari koje celebrityji već rade pa smo u tim situacijama koristili naše statiste, ali ono što je bitno je da maske uvijek pričaju priču i otkrivaju tragove o poznatoj osobi koja se pod tom maskom nalazi!'' (isječak iz scenarija, Antonija nije nužno koristila ovu formulaciju riječi u epizodi) Tako da, tijekom snimanja tragova, Marijana doista nije bila prisutna pod maskom, najveći problem ovdje bio je naći dostojnu zamjenu za njezine noge, i mislim da će se svi složiti da je produkcija u tom gotovo nemogućem zadatku uspjela - sjedi 5! - rekao je u svojoj izjavi o "slučaju zamjene Licitarskog srca", priči koja se širi webom, producent RTL-ova showa "Masked singer", Vanja Meandžija.

Teorija o tome da je Batinić, koja je prošle subote ispala iz natjecanja, zamijenila neku drugu osobu koja se do tada krila pod maskom, krenula je sa stranice Forum.hr, podforuma koji se bavi reality televizijom. Netko je citirao osobu blisku RTL-u koja je tvrdila da je produkcija "prije nekoliko tjedana uoči snimanja imala problema s jednim od kandidata pod maskama te mu je hitno morala naći zamjenu". Neki od forumaša tvrdili su da su noge skrivenog natjecatelja/natjecateljice drugačije no prije, da glas zvuči drugačije nego u prvim emisijama.

image

Noge u Masked Singeru

Screenshot Forum.hr

Vanja Meandžija to demantira.

- No što se tiče scenskih nastupa, od prve epizode pod maskom je naša draga voditeljica (a uskoro možda i pjevačica:)) Marijana Batinić. Iako nas je sve iznenadila svojim pjevanjem, gledatelji moraju razumjeti da Marijana nije profesionalna pjevačica i da je svim maskama zadatak što više izmijeniti svoj glas dok pjevaju. Sakriti ga. Ovo je svima ogroman problem, a siguran sam da bi to bio ogroman problem i profesionalnim pjevačima i pjevačicama (ukoliko su pod maskama), a kamoli pjevačima amaterima. Ponekad je kod Marijane dolazilo i do tzv. "pucanja" glasnica uslijed vježbanja te je njezin glas u nekim pjesmama malo drugačiji. U drugim je pjesmama senzacionalno uspjela sakriti svoj glas, dok joj u trećima to možda i nije pošlo za rukom ili kao što je ona sama rekla – nije to ni htjela jer ih je željela otpjevati – iz srca, kao što je to radila čitavu sezonu. A prema pravilima showa, nije dopušteno mijenjati izvođača koji se nalazi pod maskom - piše u izjavi te dodaje da noge ne mora ni komentirati.

- Pošto je od samog početka showa pod maskom Licitarskog Srca bila Marijana, siguran sam da je koristila vlastite noge, no možda je i nama, produkciji, uspjela sakriti neku tajnu! Svakako ćemo razgovarati s njom i otkriti je li koristila tuđe noge na nekom nastupu, na čemu joj samo možemo aplaudirati.

Razjasnio je mnogim forumašima "sumnjivi" insta-story koji je Marijana Batinić objavila na svojem profilu, u kojem razgovara s kreatorom kostima Jurajem Zigmanom u garderobi.

image

Masked singer RTL

Vedran Peteh/Cropix

"Na vrhu početka storyja piše 'Ovako je sve počelo'. I kaže Marijana Zigmanu: 'Ajde, pusti mi pjesmu 'Moja posljednja i prva ljubavi', molim te, to mi je prvi nastup.' Pa čekaj, nije prvi nego treći-četvrti. I dalje im ne vjerujem koliko god željeli sve ispeglati" - piše jedan forumaš po kojem ovo samo potvrđuje nagađanja o zamjeni.

- Pjesma 'Moja posljednja i prva ljubavi' bila je prva pjesma koju je Marijana uvježbavala i bilo je planirano da je izvede u prvoj epizodi u rundi 'Posljednja šansa' ako ne prođe izravno dalje glasovima publike. Međutim, kako je izravno prošla dalje, produkcija je odlučila kako će je izvesti u jednoj od narednih epizoda showa, a tako je i bilo - objašnjava Vanja Meandžija i dodaje - Pred našim su gledateljima još tri epizode prije nego dobijemo prvu hrvatsku maskiranu zvijezdu, a svakako ohrabrujemo gledatelje da i dalje budu dobri detektivi, ali neka budu uvjereni da je jedina tajna koju ovaj show skriva identitet naših maski ispod kojih su od samog početka – uvijek iste poznate osobe, sukladno pravilima licence.

Reagirala je i Marijana Batinić.

image

Marijana Batinić

Vedran Peteh/Cropix

- Što jedne plesačke čarape naprave od nogu! Nosit ću ih cijelo ljeto, ha-ha! Moram priznati da sam i ja čitala komentare i silno su me zabavljali. Samo rijetki su me prepoznali u stranim pjesmama, mnogi su mislili da sam profesionalna pjevačica i to mi je veliki kompliment, a ja sam otkrila svoj alter-ego i rašpu za koju nikad nisam ni znala da je mogu upotrijebiti tako da suvereno otpjevam hitove Janis Joplin, Tine Turner ili Bonnie Tyler. - rekla je voditeljica i zahvalila Marku Tolji - ...koji mi je brusio vokal i pokazao mi što sve mogu s njim. Baš sam sretna. Kad sam skinula masku, a capella sam u emisiji pokazala kako zvučim na engleskom kao rokerica i tako riješila sve dileme. A rado bih još koji put negdje zapjevala, ne treba me puno nagovarati!''.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:34