PREMIJERA SPOTA

Nova balada Luke Nižetića: ‘Vratio sam se na mjesto gdje se osjećam najsigurnijim i najmirnijim‘

Pjesma govori o vraćanju sebi i onome iskonskome što je u svima nama, a to je ljubav, kaže pjevač o novom singlu ‘Ako tražiš ljubav‘

Luka Nižetić

 PROMO

Početak 2022. donosi predivnu baladu "Ako tražiš ljubav" popularnog splitskog glazbenika Luke Nižetića, koja je ujedno i šesti singl s njegova nadolazećeg studijskog albuma čiji se izlazak očekuje tijekom ove godine. Pjesma je nastala u suradnji s Branimirom Mihaljevićem, autorom glazbe te Marijem Mihaljevićem, autorom stihova.

- Hvala Branimiru i Mariju koji me već duže vrijeme prate svojim autorskim radom i upotpunjuju moj glazbeni opus predivnim skladbama koje doživljavam vrlo osobno. Koliko god me javnost više doživljava kao osobu kojoj bolje stoje brže i poletnije pjesme, intimnije sam više vezan uz balade koje su mi nekako i bliže srcu. Nakon što je Mario poslao predivne stihove, Branimiru je trebalo malo duže vremena da raspiše odgovarajuću melodiju koja je dodatno pojačala emotivni doživljaj same skladbe. Pjesma govori o vraćanju sebi i onome iskonskome što je u svima nama, a to je ljubav - kaže Luka o novom singlu.

Pjesmu prati i vrlo atmosferičan videobroj snimljen na bazenu Utrine u režiji Darka Drinovca. Ideja za scenarij potekla je od samog Luke koji je inspiraciju pronašao u freedivingu, sportskoj disciplini kojom se već duže vrijeme bavi.

- Već nekoliko mjeseci ozbiljno treniram freediving, odnosno ronjenje na dah. Ovu sportsku disciplinu približila mi je hrvatska reprezentativka i svjetska prvakinja Mirela Kardašević, ujedno nositeljica dvaju svjetskih rekorda. U mlađim danima bavio sam se plivanjem i skokovima u vodu tako da mi je očigledno bilo suđeno da se ponovno vratim vodi koju doživljavam mjestom gdje se osjećam najsigurnijim i najmirnijim.

Slobodno mogu povući paralelu između glazbe i freedivinga, naime oboje mi pružaju isti osjećaj slobode, gdje mogu pomicati granice, postavljati nove ciljeve, izazove, a život kao takav po meni zapravo jest to, teren pun iznenađenja i iskušenja. Osjećaj kad zadržim dah i zaronim je nešto najposebnije. Nestaju bilo kakve granice prostora i vremena gdje bez distrakcije iz vanjskog svijeta ulaziš u stanje meditacije u kojoj vladaju tišina i fokus, prepušten si samome sebi i kao u glazbi, dotičeš svoje najdublje ja. Upravo taj osjećaj bio je nit vodilja u realizaciji videobroja u kojem atmosfera govori sve - zaključio je Luka.

image

Luka Nižetić

Screenshot/PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. siječanj 2022 12:39