‘ROĐENDANSKA‘

Nova Balaševićeva pjesma u 24 sata preslušana gotovo 100.000 puta

Olivera je na svoj 63. rođendan na dirljiv način predstavila novu pjesmu svog voljenog Đorđa u Novom Sadu

Olivera Balašević na predstavljanju nove Đoletove pjesme u Ulici Jovana Cvijića

 Facebook

"Samo sam jednom burno reagirala. Uvijek je pisao o nekim promašenim, nesretnim ljubavima, kako ljubav ne pobjeđuje, kako nije stigao ili je stigao kasno u njezine svatove i tako... I onda sam mu rekla: 'Napiši ti pjesmu da si zaljubljen u baku. Naravno, uputio mi je jedan od onih njegovih pogleda. I napisao je pjesmu", rekla je Olivera Balašević prije nego je prvi put javno puštena nova, dosad neobjavljena pjesma pokojnog kantautora.

29. travnja Olivera je na svoj 63. rođendan na dirljiv način predstavila novu pjesmu svog voljenog Đorđa u Novom Sadu u Ulici Jovana Cvijića ispred broja 33 pred nekoliko stotina ljudi koji su se tamo okupili te večeri na njen poziv. Tom prilikom predstavljeno je i dopunjeno izdanje antologije Balaševićeve ljubavne poezije 'Dodir svile', s neobjavljenim pjesmama i prepiskama para.

Svi gosti bili su dio divne serenade koju im je obitelj Balašević organizirala na najljepši mogući način dokazujući da je Đole i dalje duboko prisutan i živ u srcima svim onih koji ga vole i poštuju.

Za 24 sata pjesma 'Rođendanska' je preslušana gotovo 100 tisuća puta i izazvala je veselje, ali i suze mnogih obožavatelja, koji se nadaju da je Balašević ostavio još poneki biser kojim će nas još darovati.

"Bog je bio blagonaklon darivajući nam Đoleta, da s nama podijeli svoje emocije na samo njemu poznat način. Ono što mi je palo na pamet dok sam slušao ovu pjesmu je da ću svojim unucima pričati o jednom vječitom sanjaru i mornaru koji je ostao bez svog mora. Ali je napravio svoju lađu u koju smo svi stali i što je interesantno, može se ukrcati svatko. Onaj što je bio, onaj što jest i na kraju onaj što će biti. Onaj sa dobrim, pa i onaj sa iskvarenim srcem, kako bi dobio šansu da postane bolji. Sa tom lađom smo plovili u najljepšim vodama ovog svemira. Ta lađa nikad neće potonuti, jer ju je mornar napravio od nepotopivog materijala. Tko se poželi ukrcati u taj brod ima nekoliko stvari koje treba učiniti, kako bi vožnja bila što ugodnija. Malo se osamiti ili naći nekoga u koga ima puno povjerenje, pronađe tišinu, klikne 'Play' i zažmiri... Volimo te Đole, gdje god da si...", piše u jednom od stotina divnih komentara pod pjesmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 15:36