AVANTURA

NOVA MLADOST FRONTMENA CUBISMA Hrvoje Rupčić uživa na medenom mjesecu u Kirgistanu: Došli smo motorom iz Hrvatske, preko Mađarske, Ukrajine, Rusije...

Glazbenik je pomno isplanirao bračno putovanje nakon što se početkom kolovoza, u indijskoj nošnji, oženio imotskom dizajnericom Ivanom Kujundžić

Došli smo do malenog planinskog mjesta Sarytash na 3200 metara visine u blizini tadžikistanske granice. Temperatura je sada već blizu smrzavanja, a po prognozi će ujutro biti ispod nule.

Pričekat ćemo da barem malo zatopli, da bar na početku nemamo leda pod kotačima motora, i krećemo na jedan od dva najzahtjevnija dijela cijelog ovog našeg putovanja.

Tadžikistanski dio ceste koja se naziva “Pamir highway”, a prohodna je samo mali dio godine, opisuje Hrvoje Rupčić svoje bračno putovanje. Naime, frontmen grupe Cubismo, koji se početkom kolovoza, u indijanskoj nošnji, oženio Ivanom Kujundžić, dizajnericom iz Imotskog koja je tom prilikom svojem prezimenu dodala i suprugovo, i za medeni je mjesec odabrao nesvakidašnju destinaciju. “Duo ‘Šarena kugla’, odnosno Mama Juanita & Speedy Gonzales su se uputili na svoje bračno putovanje.

prašnjavi i znojni Ono što se inače naziva medenim mjesecom, za nas će biti prašnjav, znojan i uzbudljiv mjesec, baš onako kako volimo. Prašnjaviji čak i od prošlogodišnjeg predbračnog putovanja od 15.000 kilometara po Iranu”, napisao je na društvenim mrežama Hrvoje, koji se sa suprugom uputio put do samog srca centralne Azije, planine Pamir koju zovu još i krovom svijeta.

Krenuli su na motoru iz Hrvatske, preko Mađarske, Ukrajine, Rusije, Kazahstana... Planiraju se vratiti, kako kaže Hrvoje, drevnim Putem svile kroz Uzbekistan pa preko Kavkaza i Turske.

Naporan je to put, priznaje i glazbenik koji na svom Facebooku kaže: “U glavi nam bruji i cijelo tijelo vibrira od vožnje i dok spavamo. Kako i ne bi. U tjedan dana smo prošli put kao tri puta od Zagreba do Istanbula.”

Hrvoje ističe da ni on ni Ivana ni u jednom trenutku nisu požalili zbog toga što su na ovaj način odlučili provesti svoj medeni mjesec.

“Rekli su mi da je Kirgistan najljepši od svih ‘stanova’, ali ništa me nije na ovakvu ljepotu moglo pripremiti. Slike neka vam pričaju više od mojih riječi. Oči su mi suzile od sreće, a Mama Juanita i ja smo neprestano izmjenjivali uzdahe i riječi nevjerice. Iako smo dnevno prelazili samo po tristotinjak kilometara, vozili smo se po cijele dane jer smo stajali i slikali svakih pet minuta”, govori oduševljeni Hrvoje koji je u svojoj Ivani našao srodnu dušu.

Ta svestrana umjetnica bavi se i fotografijom a i pjevačica je gipsy swing benda Gadjo Manouche pa je idealna žena za ljubitelja putovanja poput Hrvoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:12