POPULARNI KVIZ

Nova sezona ‘Milijunaša‘ nije najbolje krenula, stvar može spasiti legendarni hrvatski sportaš

Sportaš će se za milijun kuna nastaviti boriti idućeg četvrtka, a dosad je iskoristio jedan džoker "zovi" i jedan "pola-pola"
Igor Boraska (lijevo) i voditelj kviza Tarik Filipović
 Screenshot/HRT

S početkom novoga godišnjeg doba počela je i nova sezona popularnoga game-showa "Tko želi biti milijunaš?". Fizioterapeut iz Osijeka, zagrebački odvjetnik i proslavljeni splitski veslač dobili su priliku natjecati se u prvoj jesenskoj emisiji. Najviše uspjeha imao je sportski velikan.

Gdje to sasvim na svoj način živi Antuntun?

Pobjedom u igri "Najbrži prst" emisiju je otvorio Ante Uzelac iz Osijeka.

Šesto pitanje za 2.000 kuna bilo je kobno za 27-godišnjeg fizioterapeuta. Naime, ponudio je netočan odgovor na pitanje bi li Antuntun, kvadriramo li njegovo selo, živio u 81., 100., 121. ili pak 144. selu. Nije zatražio nijednog džokera odlučivši se za 81. selo jer mu se činilo kako je Antuntun stanovnik devetog sela. No, kviz je napustio s iznosom prvoga praga pošto početni stihovi pjesme Grigora Viteza kazuju da njegov junak živi u - 10. selu, javlja HRT.

Sljedeći natjecatelj Goran Srebačić također je "Milijunaša" napustio s 1.000 kuna. Za njega se kobnim pokazalo sedmo pitanje.

Koja kruška potječe iz Azije, glasilo je ono uz ponuđene odgovore moyi, tvoyi, nashi i vashi. Natjecatelj je imao dvojbu te se, prije negoli je iskoristio džoker "pola-pola", upitao bi li mu znalci mogli pomoći, a Tarik je, pogledavši ih, šaljivo dometnuo kako "oni placa vidjeli nisu”. Upotrebom džokera "pola-pola", u suženu izboru odgovora ostali su nashi i vashi. Odvjetnik sa 20-godišnjom zagrebačkom adresom ustvrdio je potom kako se dvoumio između onih moyi i vashi pa je zatražio i poziv džokeru. Priznavši da ne zna, džoker je istaknuo kako bi, mora li odgovoriti, njegov odgovor glasio – vashi. Naposljetku, Goran se za njega i opredijelio zbog čega je stolac prepustio posljednjem večerašnjem natjecatelju, Igoru Boraski iz Splita.

Igor "doveslao" do zvuka sirene, pohod na milijun nastavlja idućega četvrtka

Igoru, diplomiranom inženjeru strojarstva i veslačkoj legendi, članu slavnog brončanog olimpijskog osmerca iz Sydneya, pomoć džokera zatrebala je na šestom pitanju. Tražio se odgovor na pitanje jesu li se stanovnici talijanskog Taranta frenetičnim plesom liječili nakon ugriza štakora, škorpiona, zmije ili pauka. Iako je naglasio kako bi riječ mogla biti o paucima, posegnuo je za džokerom "pola-pola" te od preostalih odgovora i odabrao spomenuti, osvojivši 2.000 kuna.

Znalce je upitao je li Mount Everest, Aconcagua, Mauna Kea ili Mont Blanc planina koja visinu ne duguje sudaru dviju tektonskih ploča. Od podignutih ruku Josipa Buklijaša i Ivana Jurića odabrao je Josipovu. Uz pomoć znalčeva odgovora, Mauna Kea, stigao je zatim i do pitanja za 16.000 kuna, piše HRT.

Ondje su ga čekali Dante, Tasso, Boccaccio i Petrarca. Igor je trebao odgovoriti čije je najpoznatije djelo sastavljeno od 317 soneta, 29 kancona, 9 setina, 7 balada i 4 madrigala.

- Petrarca, najvjerojatnije, ustvrdio je džoker "zovi", a natjecatelj ga je poslušao. Riječ je, naime, o Kanconijeru, zbirci ljubavnih pjesama jednoga od najznačajnijih talijanskih pjesnika, Francesca Petrarce, poznatoj i pod nazivom Rasute rime.

Igor stoga sljedećega četvrtka "Milijunaša" otvara pitanjem za prelazak drugoga praga. Dotad, ukoliko ste propustili prvu novosezonsku emisiju, svoje znanje provjerite gledajući je na multimedijskoj platformi HRTi koja pruža vremenski ograničenu dostupnost ovoga izdanja popularna kviza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:05