MIRNA ČUŽIĆ

Nova trenerica ‘Života na vagi‘: ‘Bit će suza, smijeha i puno znoja! Jako me zanimalo kakav je Edo, sada znam...‘

Razgovarali smo s Mirnom o tome kako se snalazi u novoj ulozi, što očekuje od showa i kakve je snove imala kao mlađa

Mirna Čužić

 Vanesa Pandzic

Nova trenerica u hvaljenom RTL-ovom showu "Život na vagi" Mirna Čužić zajedno s Edom Mehmedovićem već uvelike radi na mukotrpnom vraćanju forme novih natjecatelja. Ova 37-godišnja Zagrepčanka koja živi i radi u Župi dubrovačkoj i ima 12 godina radnog iskustva po renomiranim fitness centrima, u sedmu sezonu emisije uskočila je umjesto Maje Ćustić.

- Odradila sam casting, dobila finalni poziv, prihvatila i eto me. Mogu reći da je taj angažman došao u pravom trenutku. I da, iznenadila sam se pozivom, jer nisam pristupila castingu s velikim očekivanjima zato što dotad uopće nisam razmišljala da bih mogla raditi u "Životu na vagi". Ali sad mi je jako drago što sam dobila poziv i prihvatila ga jer je ovo jedno predivno iskustvo puno emocija, dobrih treninga i divnih ljudi; od kandidata do ekipe sa seta - govori Čužić. "Život na vagi" nije joj bio nepoznanica. Pogledala je gotovo sve sezone, a zanimalo ju je kaže uz smijeh i kakav je Edo.

image

Edo Mehmedović i Mirna Čužić

Maja Bota

Nova sezona snima se već neko vrijeme, ovog puta u okolici Ogulina i Mirnini dojmovi sa seta, njezinog novog radnog mjesta, blago rečeno su odlični.

- Oduševljena sam. Ekipa je odlično organizirana, već uhodana nakon šest sezona i još su svi zabavni, otvoreni i puni energije pa sve teče. Prije sam snimala neke manje projekte pa sam otprilike znala kako to izgleda pred kamerama, ali ovo je nešto potpuno drugačije - otkriva Čužić. Treme naravno ima, ali kako se sve odvija prirodno i ona lakše ulazi u cijeli proces. A kakvi su kandidati u ovoj sezoni?

image

RTL-ov Život na vagi održan na jezeru Sabljaci

Vanesa Pandzic

- Ima jako puno različitih karaktera iz svih krajeva Hrvatske. Jedno veselo, zanimljivo i šaroliko društvo željno promjene i novog života koji ćemo im mi, vjerujem u to, omogućiti. Za sada imam samo pozitivne dojmove, no vidjet ćemo što će donijeti izolacija i pritisak od treninga i snimanja. Što se tiče odgovornosti ovog posla, odgovoran je svaki posao u kojem radite s ljudima. Ne znači nužno da pretili ljudi imaju više zdravstvenih problema, ali su u visoko rizičnoj skupini od nastanka mnogih bolesti i u jako lošem fizičkom stanju što se tiče mišićnog tonusa i kondicije. U svakom slučaju, dobro sam se pripremila za rad s pretilim osobama - odgovara Mirna. S kolegom, ali i konkurentskim trenerom Edom, odlično se slaže. Cimeri su i vole pričati, trenirati i zezati se.

- Ima natjecateljskog duha, naravno! Oboje smo kompetitivni i ne volimo gubiti, ali prije svega smo profesionalci i to ne utječe na naš odnos i posao - ističe.

Čužić je inače od malena u sportu prema kojem su je usmjerili roditelji zato što je bila jako živo dijete.

image

Mirna Čužić

Maja Bota

- Poslije su me malo ‘odgovarali‘ kad su vidjeli da sam počela trenirati više sportova u isto vrijeme. Tako da im hvala na tome što su mi kupili prve role dok još nisam znala ni dobro hodati, vodili me na klizanje, naučili baciti loptu u koš,… A ostalo su onda preuzeli treneri. Posebno mogu zahvaliti mojim atletskim trenerima u klubu Dinamo Zrinjevac, braći Cik, koji su bili i još jesu, odlični treneri i pedagozi. Mogu reći da su mi bili veliki uzor - navodi Čužić. Trenirala je i košarku, taekwondo i kickboxing, a najduže je u tim mladim danima ipak bila u već spomenutoj atletici.

- To mi je bolna točka. Sanjala sam da ću jednog dana biti Gail Deverse (smijeh). Ali roditelji su uvijek govorili da je škola na prvome mjestu. Išla sam u prirodoslovno-matematičku gimnaziju pa je to zahtijevalo poseban angažman. No kada sam prestala trenirati atletiku, na nagovor prijatelja sam se upisala na taekwondo i zavoljela ga jako. I tu je krenulo višegodišnje lupanje vreća - govori trenerica. I dalje je sportski svestrana; puno hoda, planinari, često vozi bicikl, voli sportove na vodi; windsurfing i wakeboarding, a zimi snowboarding. Reklo bi se kako joj svi sportovi leže, no ipak nije tako.

- Totalni sam antitalent za odbojku! Igrala sam košarku za školu i nju obožavam, ali ovo lopta preko mreže..., nemojte me nikad pozvati da vam budem u timu - uz smijeh uzvraća Čužić. Po pitanju zdrave prehrane; drugog važnog segmenta dobre forme, Mirna je, barem tako kažu njezini prijatelji - čudak.

image

Mirna Čužić

Vanesa Pandzic

- Odmalena sam se navikla na zdravu prehranu jer su moji roditelji pazili na naše obroke. Zobene pahuljice s mrkvom i medom bile su moj omiljeni doručak prije škole. Naravno, pojedem ja i nešto slatko i obožavam Smoki. Ali u granicama i ne tako često. Sportski život traži hranu koja podupire fizičke napore - naglašava Mirna.

Iz svega navedenog sasvim je jasno zašto joj je trenerski posao postao životni poziv. Naravno poput svih drugih, imala je i nekoliko opcija o kojima je razmišljala, priželjkivala ih u nekom periodu svog života.

- Život me uvijek iznova vraćao i prebacio na sport. Kao mala željela sam biti pisac, a tijekom osnovne i srednje, htjela sam na medicinu jer sam obožavala biologiju. To se kasnije promijenilo na Akademiju dramske umjetnosti, no od toga sam odustala u zadnji čas. I eto me ipak u radu s ljudima i ljudskim tijelom! To je jedno jako lijepo i plemenito zanimanje ako to radite sa srcem, poštovanjem prema ljudima i nadograđujete znanjem - kaže. U jednom trenutku razmišljala je i o nastavku karijere u inozemstvu. Već je i pronašla posao u sportskom centru na španjolskom otoku Lanzarote, međutim sezonski posao u Dubrovniku posve joj je promijenio životne planove te se iz Zagreba preselila na jug Dalmacije.

image

Marijana Batinić, Edo Mehmedović i Mirna Čužić

Rtl

- Jako se vežem za ljude i kraj koji mi sjedne, a taj se klik upravo dogodio u Dubrovniku, točnije Župi dubrovačkoj. Dubrovačko područje je meni najljepši kraj u Hrvatskoj, ali i šire. U početku je bilo malo teško dok nisam našla prijatelje i neko svoje društvo. Ali što se tiče navikavanja na zimu dolje, ma nisam se ni trebala posebno navikavati. To je točno ono što ja tražim; priroda i društvo. Planine, more, putovanja, razni sportovi,... a to sve tamo imam i ljeti i zimi. Što mi više treba?! Ima Dubrovnik i kino, i kazalište i dobar kulturni život. Osjećam se kao da sam oduvijek tu i ne mogu se više zamisliti u Zagrebu. Nisam nikad bila nešto previše vezana za kopno. Jer more je ipak more, to je ljubav koju je tata prenio na mene. On je morski čovjek u duši - otkriva Čužić.

image

Mirna Čužić

Vedran Peteh

Za kraj je pitamo što očekuje od nove sezone "Života na vagi"?

- Puno dobrih treninga i još boljih transformacija. Pokoju suzu, smijeh i puno znoja. A uz sve to nepredvidivih preokreta i zapleta, tako da će sigurno biti zabavno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:04