NEPOZNATA SFERA

Novi posao Ecije Ivušić: ‘Nisam luda za sportom, ali dobro se snalazim među sportašima‘

‘Nikada nisam radila ništa slično i moram priznati da mi je instinktivna reakcija na prijedlog za ovaj posao bio smijeh‘, priznaje
Ecija Ivušić
 Tomislav Kristo/Cropix

Radijska i TV voditeljica Ecija Ivušić (34) postala je nova glasnogovornica teniskog turnira Zagreb Open.

Ecija je priznala kako nije luda za sportom, no da se dobro snalazi među tenisačima. Iako to nije njena svakodnevica, pružila joj se prilika da iskusi nešto potpuno novo.

- Nikada nisam radila ništa slično, pogotovo u sportu i moram priznati da mi je instinktivna reakcija na prijedlog za ovaj posao bio smijeh. Ne zato što sam prijedlog smatrala smiješnim, već se jednostavno u tom trenutku nisam mogla zamisliti u takvoj ulozi, pogotovo zato što i nisam neki sportski fanatik. Ali evo, pri kraju smo turnira, mislim da sam se dobro snašla i zahvalna sam direktoru turnira Goranu Beloševiću što mi je pružio priliku da se okušam u nečemu potpuno novom - ističe Ecija. Priznala je kako je u samim počecima imala problema s novim sportskim rječnikom kojeg je morala usvojiti.

image
Slavica Šarović

- Stres mi je bio jedino u početku kada sam trebala pohvatati sportsku terminologiju i protokol turnira, ali brzo sam i to savladala. Situacija koju bih izdvojila je da nas je kontaktirala novinarka poznatih francuskih dnevnih sportskih novina L'equipe, koja je htjela napraviti telefonski intervju s njihovim igračem Benjaminom Bonzijem i objaviti priču u tisku o njegovom sudjelovanju na Zagreb Openu. Međutim, Bonzi joj se nije javio na vrijeme, novinarka je imala deadline i izašli smo na kraju samo na portalu - nadodala je ova radijska i TV voditeljica.

Ecija, osim što se bavi odnosima s javnošću turnira, imala je i neke druge dužnosti.

- Moje zaduženje su odnosi s javnošću, koordiniranje medija u sklopu teniskog centra te nadgledanje službenih društvenih mreža Zagreb Opena. Mečevi počinju svaki dan od 10 sati i ako se oduže traju sve do mraka. Nisam cijelo vrijeme na terenu, ali tijekom dana pogledam nekoliko mečeva, dogovaram s ostatkom PR tima i direktorom koje informacije i fotografije će se koristiti u službenim priopćenjima za medije. Svakako odradim i koji intervju s igračima ako je potrebno s obzirom na to da sam i sama novinarka, iako ne sportska. Iskreno, mislim da igrači još to nisu uspjeli primijetiti, dobro se držim za sada - pohvalila se Ecija.

image
Neja Markicevic/Cropix

Zagreb Open se ovaj tjedan igra na terenima TC Maksimir, a privukao je tenisače iz čak 40 zemalja svijeta. Neki od njih su bivši tenisači - Argentinac Leonardo Mayer, bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur, Portugalac Joao Sousa, te Federico Coria, mlađi brat nekadašnjeg svjetskog broja tri, Guillerma Corie.

image
Slavica Šarović

ATP Challenger Zagreb Open vratio je muški profesionalni tenis u Zagreb nakon dugih šest godina.

Ecija, priznaje, da i ona ima svoje favorite.

image
Slavica Šarović

- Što se tiče favorita, voljela bih naravno da je netko naš prošao dalje, poput Serdarušića, Goje ili primjerice bosanskohercegovačkog tenisača Damira Džumhura. S obzirom na to da su svi od navedenih ispali, također kao i sami favoriti i jaki igrači turnira poput Gulbisa i Corie, mislim da ću pričekati finale da bih donijela konačnu odluku o svom favoritu! - zaključuje Ecija.

image
Slavica Šarović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:26