‘LJUBAV NE ODUSTAJE‘

Novi singl Danijele Martinović: ‘Na snimanju sam promrzla do kosti, ali to je dobar predznak‘

Pjevačica je na novi singl iznimno ponosna, a već je na prvo slušanje znala kako se radi o velikoj pjesmi
Danijela Martinović
 Screenshot Iz Spota

Jedan od omiljenih glasova hrvatske glazbene scene - Danijela Martinović predstavlja svoju novu pjesmu 'Ljubav ne odustaje'.

- Vrlo je teško opisati kakva je to pjesma, jer ona ima toliko snažnu poruku. Ovo je zapravo pjesma budućnosti koja ima svoju prošlost - govori Danijela o pjesmi na koju je iznimno ponosna. Na prvo je slušanje znala kako se radi o velikoj pjesmi.

- Zaista sam čitavim svojim bićem uvjerena da me ta pjesma stvarno tražila, a ja sam je dugo čekala i napokon smo se zagrlile! Kad se dogodi tako velika pjesma onda to znaš od prvog trenutka. Razum može odabrati drugačije, no srce uvijek ispravno osjeća - rekla je.

image
Karmen Poznic Bozic

No, za pjesmu poput ove, mnogo toga se moralo poklopiti, kaže Danijela.

- Kad sam u životu imala tako velike pjesme one su se dogodile. Jer da se takve pjesme ne događaju onda bi svi uvijek radili samo najveće pjesme. Kao kad se jednom u sto godina mjesec preklopi preko određene planete - eto upravo to se dogodilo i s ovom pjesmom, i svakim trenutkom sam u to sigurnija - objašnjava.

Poklopiti se morala i prva suradnja glazbenice i autora Mire Lesića, čija je želja već dugo bila napisati pjesmu za Danijelu. Uz Miru i Danijelu, tekst supotpisuje i Ines Prajo.

- Sad sam pišući dobila taj filigranski osjećaj, jer samo zamijeniti mjesta riječima može imati drugu težinu u tekstu. Ines i Miro su vjerovali mojoj intuiciji i dali mi potpunu slobodu dok nisam rekla imamo je! A viknula sam točno tako i skočila sa stolice kad smo došli do rečenice 'Ljubav ne odustaje, nepobjediva je!' - rekla je Danijela.

image
Karmen Poznic Bozic

Snažne poruke iz pjesme, uvijek, kaže, imaju vezu sa stvarnim životom.

image
Screenshot Iz Spota

- Kao kad pišem poetske zapise uvijek se referiram na neka svoja iskustva, jer mislim da je istina ono što ne treba premosnicu do drugog srca. Srce uvijek prepozna istinu i ovo nije poetski zapis nego istina. Instinktivno sam tako pjevajući uz Mira i gitaru mijenjala dijelove teksta - dodaje.

image
Karmen Poznic Bozic

Spot je sniman u kamenolomu u režiji Darija Radusina, u nimalo zahvalnim uvjetima.

image
Screenshot Iz Spota

- Ja svaki jači vjetar koji puše zovem bura, e, tako je tog dana u Zaprešiću puhala dakle bura koja je tako snažno nosila oblake da nismo uspjeli snimiti ni jednu scenu koliko se svjetlo mijenjalo. Do zadnjeg kadra mi je brada toliko cvokotala da sam je doslovno rukom držala dok nisu rekli da snimaju. Promrzla sam do kosti, ali to definitivno doživljavam kao dobar predznak jer, ni sama ne znam zašto, ali sve svoje najveće pjesme snimala sam u nevjerojatnim uvjetima i rezultat je bio vrhunski - opisala je pjevačica.

image
Karmen Poznic Bozic

Sve popularniji pokret recikliranja već viđenih stylinga u spotu je podržala i Danijela odjenuvši kultni bijeli kombinezon modnog dvojca Arileo koji je prvi put nosila prije osam godina, a odjenula ga je kao hommage njihovoj 10 godišnjoj suradnji.

image
Screenshot Iz Spota

- Nakon toliko godina sam uskočila u kombinezon k'o od šale i patent je zadovoljno odahnuo - smije se Danijela.

image
Karmen Poznic Bozic

Arileo potpisuje i bijelu haljinu u spotu, dok je treću dizajnirala Aleksandra Dojčinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 03:08