DONOSIMO PREMIJERU

Novi spot benda Ischariotzcky: ‘Commitment‘ je pjesma o egu i životu koji prolazi u borbi s njim

U vrijeme lockdowna odlučio sam svaki dan napisati jednu pjesmu. ‘Commitment‘ je bila treća po redu, kaže frontmen benda Joško Klarić
Ischariotzcky
 Andrea Topić

Nakon uspješne suradnje s J.R. Augustom u pjesmi "Trouble", grupa Ischariotzcky nastavlja predstavljati pjesme s nadolazećeg studijskog albuma. Singl "Commitment", koji autorski potpisuje Joško Klarić, ima i pripadajući videospot čiju web premijeru donosi Jutarnji.hr.

- U vrijeme lockdowna odlučio sam svaki dan napisati jednu pjesmu. 'Commitment' je bila treća po redu - izjavio je Joško Klarić dodavši kako je napisao pjesmu o egu i životu koji prolazi u borbi s njim. Danas se čak i vječnosti daje rok trajanja, pogotovo kad je ljubav u pitanju, no ipak, on ne daje rješenja, već pjesmu ostavlja sugestivnom i tjera da svatko za sebe izvuče zaključak.

Produkcijski Ischariotzcky nastavlja eksperimentirati sa zvukom. Uspjeli su predstaviti nove instrumentacije i efekte, udaljiti se od svojih glazbenih uzora i oblikovati vlastiti izričaj. Iskušavaju nove stvari, ali jačaju svoj umjetnički identitet.

Vizualno oblikovanje dizajnirao je akademski grafičar Duje Medić, a prateći videospot redateljski potpisuju dugogodišnji suradnici benda Goran Stojkić (Bonk Studio) i Tomislav Dugandžić (PlutonsProductions).

Svoj prvi studijski album "Recovery" breljanski bend objavio je krajem 2018. za LAA, uhvatio nominaciju za nagradu Rock'n'Off te mnoge samostalne i festivalske nastupe. Pjesma "Commitment" u izdanju LAA/Basic&Rough od danas je dostupna putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:17