‘RIM TIM TAGI DIM‘

Novi uspjeh za Baby Lasagnu: ‘Skoro da ne znam uopće što to znači, a u svakom slučaju zvuči odlično‘

Singl ‘Rim Tim Tagi Dim‘ je ostvario gotovo 11 tisuća emitiranja, postavši velikom uspješnicom u hrvatskom radijskom prostoru

Baby Lasagna

 Hrvatska diskografska udruga

Pjesma ‘Rim Tim Tagi Dim‘ u izvedbi Baby Lasagne najemitiranija je skladba u hrvatskom radijskom eteru u prvoj polovici ove godine. Uz to, prema podacima Hrvatske diskografske udruge, taj singl nalazio se na vrhu HR Top 40 jedanaest tjedana, od čega deset uzastopnih, što je prvi puta da je jedna hrvatska eurovizijska uzdanica imala dvoznamenkasti broj tjedana na broju jedan.

Prema podacima servisa 1played, singl ‘Rim Tim Tagi Dim‘ je ostvario gotovo 11 tisuća emitiranja, postavši velikom uspješnicom u hrvatskom radijskom prostoru. Osim radijskih urednika, pjesmu su prepoznali i korisnici digitalnih glazbenih platformi, gdje je diljem svijeta streamano gotovo 41 milijun puta.

image

Polugodišnja lista emitiranja 2024.

Hrvatska Diskografska Udruga/

- Kad sam pisao ‘Rim Tim Tagi Dim‘ nisam niti pomislio da bi mogla biti najslušanija pjesma u Hrvatskoj tako da - to je nevjerojatno! Skoro da ne znam uopće što to znači, a u svakom slučaju zvuči odlično - kaže Baby Lasagna.

Na drugom mjestu liste najemitiranijih skladbi u prvoj polovici 2024. je pjesma ‘Slatke suze, gorka ljubav‘ grupe Vatra. To je ujedno jedina snimka koja je tijekom ove godine ušla izravno na sam vrh rezultata mjerenja emitiranja i deseta pjesma grupe Vatra na broju jedan od uspostavljanja liste HR Top 40.

- ‘Slatke suze, gorka ljubav‘ je pjesma s kojom smo se ove godine prijavili na Doru, ali i najavili slavlječnički koncert na Šalati povodom 25-tog rođendana benda. Istovremeno, ova pjesma najavljuje i naš 11. studijski album - kaže Ivan Dečak iz Vatre.

Na trećem mjestu ove ljestvice je skladba ‘Do mjeseca‘ grupe Pavel.

- Da nije bilo Tonke i njenog dišpetoznog upiranja i navijanja za ovu pjesmu nikad je ne bismo ni objavili, a kamoli poslali na Doru. Hvala, ženo - muški je suprugi zahvalio Aljoša Šerić.

U polugodišnjem Top 5 našla se i balada ‘ Ne mogu ti reći‘. Prva u nizu snimaka iz arhive koje je snimio Oliver Dragojević prije svog preranog odlaska 2018. godine, drži četvrto mjesto ove ljestvice.

Polugodišnji Top 5 zaključuje Damir Kedžo sa snimkom ‘Voljena ženo‘, pjesmom predstavljenoj na festivalu Dora 2024. u veljači, a na HR Top 40 zadržala se ukupno 20 tjedana.

U Top 10 svoje mjesto su našli i Prljavo kazalište s pjesmom ‘Molim boga da ne svane‘, Martin Kosovec sa skladbom ‘Maštarija‘, Marko Škugor i Danijela Martinović s pjesmom ‘Ono nešto‘, Parni valjak sa skladbom ‘Sve kad znaš‘, te Silente s pjesmom ‘Sve da ima neki način‘. Polugodišnja lista najemitiranijih domaćih snimaka donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played i Hrvatske diskografske udruge. Podaci se odnose na tjedan od 1. siječnja do 30. lipnja 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. srpanj 2024 11:46