NAKON TRANSPLANTACIJE

Novi život Ivana Klasnića: ‘Danas je moj drugi rođendan. Sretan sam što ponovno mogu normalno živjeti‘

Klasniću je 17. listopada 2017. treći put presađen bubreg, a danas uživa u životu

Ivan Klasnić

 Instagram/Ivan Klasnić/

‘Killer‘ Ivan Klasnić bio je napadač koji je za Hrvatsku odigrao 41 utakmicu i postigao 12 pogodaka,- a bio je ključan igrač bremenskog sastava koji je 2004. osvojio dvostruku krunu. Tako je dogurao i do Vatrenih, čiji je dres odijevao do 2011. godine. Uz nogometnu karijeru, Klasnić se nosio i s teškim zdravstvenim problemima. Njegove tegobe u konačnici su rezultirale transplantacijom bubrega i trnovitim životno-sportskim putem.

A upravo današnji nadnevak, 17, listopada, Klasnić slavi kao svoj drugi rođendan.

"17.10.2017. je moj drugi rođendan. Jako sam sretan što mogu ponovno normalno živjeti svoj život i da ga mogu iskusiti. Hvala svim ljudima koji su mi uvijek davali snagu i mislili na mene. Volim vas sve", objavio je na Instagramu i podijelio fotografiju na kojoj ovaj sada ćelavac pozira u crnom outfitu od glave do pete.

"Ostani zdrav, prijatelju. Sretan rođendan", "Sretan sam što te vidim sretnog", "Sve najbolje, najbolji broj 17", glasili su samo neki od komentara njegovih pratitelja na Instagramu.

Naime, Klasniću je 17. listopada 2017. treći put presađen bubreg. Dijagnozu zatajenja rada bubrega dobio je prvo krajem 2006., a majka mu je bila prvi donor. Nakon osam mjeseci je uslijedila druga transplantacija jer mu je organizam odbacio taj bubreg. Tada je donor bio njegov otac. S tim transplantiranim bubregom upisao se u nogometnu povijest. Sudjelovao je na EP-u 2008. u Austriji i Švicarskoj, a čak je postigao i gol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:30