IVAN DORIAN MOLNAR

Novinar HRT-a o najsretnijem životnom trenutku: ‘Ostao sam bez riječi i od toga dana više ništa nije isto‘

Žiri Zlatnog Studija nominirao ga je među najbolje televizijske voditelje zbog njegova uspješnog praćenja SP-a i vođenja ‘Qatare‘

Ivan Dorian Molnar

 Cropix

Za Ivana Doriana Molnara 2022. zauvijek će ostati upisana kao godina za pamćenje. Naime, u toj je godini HRT-ov novinar doznao da će prvi put postati tata, HRT ga je uposlio na svom najgledanijem sportskom projektu, praćenju SP-a u nogometu, a žiri Zlatnog Studija nominirao ga je među najbolje televizijske voditelje. Može li bolje? I, zbog kojeg je od ova tri događaja najviše slavio?

- Najveći trenutak sreće bio je kada sam doznao da ćemo Ana i ja postati roditelji. Ništa se ne može usporediti s tim. U slatkom smo iščekivanju i usredotočeni na to. Naravno, kada mi je urednik Marko Šapit dao povjerenje da budem jedan od voditelja emisije ‘Qatara‘, bio sam počašćen i uronio u to 120 posto, što se kaže. Jednostavno, živim ovo već više od mjesec dana, živio sam i prije i jednostavno je gušt. A na kraju svega, biti nominiran za Zlatni Studio velika je čast i zahvalan sam svima s kojima radim na ovom velikom projektu jer su oni najvažniji dio toga - kaže novinar koji je prošlog petka ujutro prvu jutarnju kavicu pio uz poruke brojnih čestitara.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Odmah rano ujutro dobio sam više poruka, mislim da je prva bila od kolegice Zrinke Grancarić, naše sjajne novinarke i voditeljice, koja mi je čestitala na tome što me vaš žiri svrstao među pet najboljih TV voditelja u zemlji i poželjela mi sreću. Iskreno, u tim prvim trenucima trebalo mi je neko vrijeme da osvijestim da sam uopće nominiran. Ova nominacija je nekako naša zajednička, toliko ljudi radi na emisiji i odrađuje toliko posla, zbog svojeg rada i svih njih bilo bi zadovoljstvo primiti ovakvu nagradu. Ne znam hoću li uspjeti osvojiti Zlatni Studio jer je puno odličnih kandidata, ali ako uspijem, nagradu ću proslaviti uz obitelj i prijatelje, koji su mi velika potpora - kaže Ivan Dorian kojega pitamo koliko traje njegov radni dan otkako je počelo Svjetsko prvenstvo u Kataru.

image

Ivan Dorian Molnar

Neja Markicevic/Cropix

- Na početku prvenstva trajao je gotovo 15 sati: dolazak prije 8 na HRT, priprema sadržaja s urednikom Stjepanom Balogom, kolegij u 8.30 i odlazak u studio već u 10, 10.30 kada smo počinjali s emisijom ‘Qatara‘ uživo. Četiri utakmice dnevno, večernja emisija završavala bi poslije 23 sata. Ali, sve je bilo veliko zadovoljstvo i uživanje, tako da se o nekakvom umoru nije niti razmišljalo. Samo adrenalin i nogomet. Ovo je najveći projekt na kojem sam radio u svojoj kratkoj karijeri i zaista sam sretan i ponosan što sam dobio tu priliku - ističe sportski novinar.

Što je najzahtjevnije u poslu novinara koji prati sport?

- Kada čovjek radi nešto što voli, ništa nije teško. Radi se vikendima, kasno navečer, noću, sport se stalno prati i to se jednostavno živi. Ja uživam u svemu što radim i još nisam naišao na neki zadatak koji ne bih odradio s guštom - kaže novinar koji se sportom bavi i u slobodno vrijeme.

- Rekreativno igram nogomet, imam termine s ekipom, a također igram i košarku s kolegama s posla na jednom terminu tjedno. Već drugu sezonu smo dio jedne rekreativne košarkaške lige, kolege Marko Šapit, Daniel Križ, Dražen Iričanin i ostali imamo svoju ekipu i natječemo se s drugim tvrtkama. Nogomet i košarka su sportovi koje volim i gledati i igrati, oduvijek - kaže Molnar koji će dogodine prvi put postati tata. Kako je reagirao kada mu je supruga Ana kazala da je trudna i može li se trenutak te sreće uopće usporediti s nekim trenutkom u kojem je osjećao veliku sreću zbog nekog iznimnog sportskog rezultata?

- Taj trenutak ne može se usporediti ni s čim. Sreća, smijeh i suze u isto vrijeme. Ostao sam bez riječi i od toga dana više ništa nije isto. Evo, ni sada ne znam što reći... - priznaje Ivan Dorian Molnar.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:04