GOSTOVANJE NA RTV SLO

NOVINARKA KOJOJ SE SEVERINA RAZOTKRILA 'Trudila se čak i nauštrb sebe zadržati ljude samo da ne bude ostavljena'

Vesna Milek, voditeljica na slovenskoj tv, ne krije da je ostala iznenađena otvorenošću Splićanke

Rijetko smo kad u intervjuima imali priliku vidjeti toliko iskrenu Severinu kao što je to bio slučaj tijekom prekjučerašnjega gostovanja na slovenskoj televiziji u emisiji “Od blizu”, kad je naša popularna pjevačica slovenskoj novinarki i voditeljici Vesni Milek doslovce otvorila dušu.

Duga bitka

Tom prilikom, bez cenzure, gledatelji RTV SLO imali su priliku čuti detalje iz Severinina života koje dosad nikad nije komentirala, poput stvari koje želi promijeniti na sebi, za čim najviše žali, o navodnom sukobu s Jadrankom Kosor, ali i njena dva najveća životna skandala - poznati videouradak s jahte te dugogodišnju bitku za skrbništvo nad sinom Aleksandrom.

Voditeljičino pitanje koji je njezin najveći strah pjevačica je posebno emotivno komentirala, a razgovorom u emisiji podjednako su oduševljene i Vesna Milek i Severina, koja je na svom Instagramu za slovensku novinarku imala samo riječi hvale. A i sama Vesna Milek priznala nam je da je bila prilično iznenađena, ali i jako zadovoljna Severininim iskrenim i otvorenim gostovanjem.

Nova Severina

- Bila sam prilično iznenađena jer Severina i ja nismo prijateljice. Upoznala sam je prije nekoliko godina preko našeg zajedničkog pokojnog prijatelja Tomaža Pandura i tada smo radile intervju za Delo. To je bio naš prvi razgovor i bilo je divno. Tomaž je bio naš dragi prijatelj i, kao i svima, Severina mi je i onda bila vrlo fascinantna, balkanska Madame X, arhetip svih tipova žena s kojima se svjesno ili nesvjesno poigrava. No, tada je to bila druga Severina, kakvu svi poznajemo. Ali, došlo je do promjene.

Severina je zrelija, lucidnija, ima mir u sebi i vjerujem da će se situacija sa sinom riješiti - ispričala je Vesna Milek. Intervju su, kaže, dogovarali više od godinu dana, a u trenutku snimanja Severina nije imala nikakvih posebnih zahtjeva. Na samom početku razgovora Vesni je otkrila kako je kao djevojčica bila sramežljiva i da nije puno govorila, a ni danas ne voli govoriti o sebi. - Teško mi je govoriti o sebi, to nisam nikad naučila. Meni su se stvari iz privatnog života uvijek činile suvišne na pozornici.

Zato sam i intervjue smatrala suvišnima - rekla je Severina, a onda napomenula da je možda sad vrijeme da bude malo otvorenija. A koliko je Milek na pjevačicu ostavila dubok dojam, jasno je i iz objave na Instagramu gdje je napisala kako bi “s njom išla i na ljetovanje, jer je preslatka, pametna i topla... Ona je moja najdraža novinarka u Sloveniji, ona je moja ljubezen”.

- Dirnuta sam, makar mi je to sve neobično. Možda sam onaj prvi put na nju ostavila dojam. Ona je tip žene za koju mi se čini da znam što je tjera naprijed. Sve što je rekla, prošla, sve svoje greške sastavila je u mozaik i s vremenom postala svjesna svoje sjene, jer bez nje nema ni svjetla. Baš kao i Tomaž, oni imaju svoju ranu koju nikad ne mogu zaliječiti, ali upravo iz tog bola stvaraju umjetnost. Taj me se dio razgovora najviše dojmio - otkriva Vesna.

U razgovoru je Severina poručila i kako je trud i rad na sebi jedini put prema sreći, ali i da je ključ uspjeha u mijenjaju uzorka ponašanja koje je naslijedila od svojih roditelja.

Zrelost

- Mislim da se budimo s teškim mislima, a mislim da se treba buditi s lijepim mislima. Ništa nam se neće desiti, samo nas strah tjera da se ponašamo kako se ponašamo. Svi smo mi djeca nesretnih roditelja. To je lako ispravljivo ako čovjek počne raditi na sebi, ako uključi svjesnost i prihvati odgovornost. To je zrelost.

Prije sam to odbijala jer sam mislila da sam odrasla, ali ustvari uopće nije tako. U zrelosti isto tako možeš biti zaigran - naglasila je Severina. Nije se libila govoriti ni o navodnom sukobu s tadašnjom premijerkom Jadrankom Kosor, napomenuvši da je “super uvijek boriti se za druge, za sebe malo teže”. Naoko jednostavno, ali i prilično intimno voditeljičino pitanje bilo je koji je Severinin najveći strah, a odgovarajući na njega pjevačica je jedva susprezala suze.

- Najveći strah mi je od ostavljanja, od napuštanja, i čini mi se da sam se uvijek trudila, čak i nauštrb sebe, zadržati ljude samo da ne budem ostavljena - priznala je.

Otkrila je i da kod nje strah od javnog sramoćenja više ne postoji, jer je taj dio proživjela kada je procurio njezin videouradak s jahte. Dapače, duhovito je odgovorila i na insinuacije da je taj video sama objavila.

- Bar bih se našminkala da sam mislila objaviti - kratko je komentirala Severina na slovenskoj televiziji.

A koliko je iskren bio njezin razgovor s našom pjevačicom Vesna je, tvrdi, otkrila i sama tijekom emitiranja u utorak uvečer.

- Bila sam iznenađena kad sam pogledala emisiju. Nisam uopće u razgovoru imala namjeru ulaziti u tu žutu stranu javnog života. Severina i ja razgovarale smo kao dvije žene i na mene je ostavila dojam kao zrela žena svjesna svojih grešaka, ali i vlastitih uspjeha i vrijednosti - zaključila je na kraju voditeljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:26