DORA JAGODIĆ

Novo lice Sportkluba: ‘Kao žena moram biti 10 puta bolja komentatorica od muških kolega‘

Prva žena na kanalu Sportklub koja komentira nogomet govori o izazovima s kojima se suočava kroz 90 minuta prijenosa utakmice

Dora Jagodić

 Privatna Arhiva

Cijeli moj profesionalni put vodio me prema medijima, a sport je jedino područje koje mene zanima do te mjere da mi nikad neće dosaditi, kaže Dora Jagodić, sportska novinarka i vlasnica agencije za digitalni marketing i PR.

Novo lice koje krasi televiziju Sport klub upravo je Dora Jagodić i redovito ćemo je pratiti u izvještavanju sa sportskih terena, a donosit će i zanimljive priče iz sportskog svijeta.

- Nakon etera i radija, počela sam raditi u HNK Gorica. Zahvalna sam predsjedniku Nenadu Črnku što me pozvao da im se pridružim, a tamo i dalje radim kao sportski novinar i obavljam podcaste s nogometašima, tako da sam u HNL upućena dobro, kao i u hrvatsku nogometnu prvu ligu. Ali radeći za HNK Goricu i na još jednom nogometnom projektu, Sport Klub televizija tražila je nove ljude i na moju sreću, javio mi se Ivan Hodoba koji me pozvao na sastanak. Čovjek me obučio i pomogao mi, a na kraju su me zaposlili. I sada sam jako zahvalna svim dečkima u redakciji jer mi puno pomažu, a odlično se družimo i izvan posla - objašnjava Dora Jagodić.

image

Dora Jagodić

Privatna Arhiva

Maštala o tom poslu

Dora je, trenutačno, sportski reporter i sportska komentatorica, prva žena na Sport klubu koja komentira nogomet. Ali je i na dispoziciji za basket, tenis, vaterpolo, rukomet i ostale sportove.

Upitali smo Doru koliko je zahtjevno biti sportska komentatorica.

- Zahtjevno je, a kad prenosim nogomet, 90 minuta moram govoriti. Neke stanke su prihvatljive, ali ne dulje od desetak sekundi, tako da je zapravo taj dio s vođenjem najlakši jer je priprema najteža. Na terenu su 22 igrača, treneri, rezerve, predsjednici i o svakom čovjeku moram znati sve. Nogomet je zaista zahtjevan, a ja kao žena u Hrvatskoj moram biti deset puta bolja od muškaraca zbog naše publike i ne daj Bože da nešto pročitam pogrešno, odmah bi me razapeli, zato se kao žena moram potruditi puno više - dodaje Dora koja iz svog gušta trenira rekreativno tenis, s prijateljima i poznanicima.

Zbog ljubavi prema sportu najviše je zahvalna svojoj obitelji, zato što ju je otac od malih nogu vodio na razne utakmice i sad radi upravo taj posao o kojem je uvijek maštala, a nogometaš Anthony Kalik, kaže, postao joj je najbolji prijatelj.

image

Dora Jagodić

Privatna Arhiva

Uz kavu i vino

Kao velika ljubiteljica sporta, Dora se voli posvetiti i modi te voli da sve lijepo izgleda na njoj.

- Inače sam casual tip, volim jednostavne stvari. Jako mi se sviđa pariški stil koji je baš osnova. Bijela ili crna majica, traperice, a nekom dobrom torbom, nakitom ili čizmama, podignem cijelu kombinaciju - nastavlja.

Što se tiče privatnog života, Dora ima agenciju za digitalni marketing i vodi društvene mreže za klijente.

- Osam sati radnog vremena stvara mi anksioznost i ne mogu biti na jednom mjestu toliko pa sam shvatila da mi to 'letanje' paše jer sam od malih nogu bila u pokretu i ne mogu biti vezana za jedno mjesto. Sada radim sama za sebe već godinu dana. Tu i tamo odradim neke 'fashion' poslove ili kampanje, naprimjer za sunčane naočale i drugo - govori.

Za kraj, kaže, nakon napornog dana voli uživati u samoći i opustiti se uz kavu, vino i Netflix.

image

Dora Jagodić

Privatna Arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 03:58