PIŠE, SNIMA I GLUMI

O filmu Nine Violić piše i Variety, pitali smo je što nam to sprema: ‘Imamo jednu zvijezdu...‘

Jako nam je drago da smo izašli u časopisu kojeg svi pratimo i bitan nam je. Baš smo ponosni zbog toga, kaže Violić

Nina Violić 

 Neja Markicevic/Cropix

Redateljski dugometražni prvijenac naše proslavljene glumice Nine Violić "Baci se na pod", odnosno engleskog naziva "Kick and Scream" našao se u najavi u uglednom časopisu Variety. Naime, tema teksta bila je atenska agencija Endorphin Film Sales koja je postala "sales agent" Nininog filma koji prati posljednjih pola sata braka koji se raspada, prikazujući događaje iz perspektive žene, muža i njihovog 6-godišnjeg djeteta. Osim režije, Nina Violić potpisuje i scenarij, te naravno i glumi u filmu. Ipak, zasad je svestrana glumica odlučila otkriti tek nekoliko manjih detalja o samom filmu.

- Variety je objavio članak o Endorphin Filmu, a onda paralelno i o nama i zašto smo mi njima zanimljivi. Jednostavno je Variety najavio jedan hrvatski film koji rade mlade "sales agentice". Oni su nova agencija i u tom smislu je išao tekst. Jako nam je drago da smo izašli u časopisu kojeg svi pratimo i bitan nam je. Baš smo ponosni zbog toga - iskrena je Nina.

U filmu uz Ninu Violić, glumi Goran Bogdan, Lee Delong i najmlađi član postave Bruno Frketić Bajić.

- Bruno je jedan predivni dječak koji igra sina i to mu je prva uloga na filmu i koji će sigurno biti zvijezda nakon toga jer je izuzetan i nadam se da će se svi zaljubiti u njega. Lee Delong je američko-francuska glumica koja nam je jedno vrijeme bila 'coach' prije desetak, petnaest godina i ulogu tetke iz Amerike sam napisala baš za nju. Ja sam majka, Goran Bogdan je otac. Gogo i ja smo već puno radili zajedno i bio je logičan izbor i za njega sam ulogu napisala. Sam film prati pola sata pred razvod obitelji kroz tri perspektive - kratko je opisala redateljica.

image
Darko Tomas/Cropix

Na samom scenariju počela je raditi prije 11 godina.

- Više se ne mogu sjetiti niti što je bio povod, ali on se naravno mijenjao s obzirom na to da smo ga radili deset godina kasnije. Postojali su neki novi motivi kad smo ga snimali i kad smo ga montirali. Ili imaš novaca, ili imaš vremena, a mi smo u ovom slučaju imali vrijeme i maksimalno smo ga iskoristili. Snimali smo ga u dvije faze. Prvo smo 2019. snimili igrani dio, godinu kasnije smo snimali lutke, a ove smo ga godine završili. Zanimljiv dio filma je što smo lutke snimali bez ikakve animacije, čak nismo koristili niti stop animaciju, već su lutke uživo tretirane kao glumci - objašnjava Nina.

Na samom filmu okupila se itekako zanimljiva ekipa suradnika.

image
Darko Tomas/Cropix

- TBF je radio pjesmu koja je genijalna i za koju jedva čekamo da izađe zajedno s filmom, a Filip Šovagović je radio glazbu za lutke. Vlado Gojun je montirao, Vanja Černjul je direktor fotografije, Ana Savić Gecan je scenograf i kostimograf. Lutke je radila Ana Sekulić Sarmica, a bila je također zadužena i za scenografiju. Na filmu je radila i make up artistica Tina Jasenković - nabrojala je Violić.

"Baci se na pod" ili "Kick and Scream" producirali su Vanja Sremac i Zdenka Gold za Spiritus Movens, u koprodukciji s Terminal 3, MP Filmskom Produkcijom, Zagreb Filmom, Propeler Filmom i Antitalentom, a među koproducentima je i Vinko Brešan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:25