FATALNA I U PROMETU

O incidentu Lidije Bačić u centru Zagreba Hrvatska je brujala danima: ‘Sad ću ti policiju zvati...‘

Policija je na na Veliki četvrtak dvaput u sat vremena zaustavila pjevačicu i odrezala joj paprenu kaznu, no puno je veću medijsku buru izazvao incident od prije tri godine

Incident Lidije Bačić

 Screenshot: Facebook/Damjan Tadić/Hanza Media

Dvostruka kazna zbog neregistriranog automobila koju je Lidija Bačić dobila u gluho doba noći na Veliki četvrtak u razmaku od samo sat vremena na području Zagorja, nije prvi put da splitska pjevačica dospije u medije zbog incidenta vezanog upravo uz njezin auto. Prošlog je četvrtka pola sata nakon ponoći granična policija na prijelazu Macelj Lidiji Bačić uručila kaznu od 2000 kuna prilikom njezina ulaska iz Slovenije u Hrvatsku jer joj je istekla registracija dulje od 15 dana. No, pjevačica, u društvu jednog hrvatskog državljanina ipak je iznova sjela u auto i nastavila vožnju, no već pred Krapinom ponovo je morala predati dokumente, ovaj put prometnoj policiji, te je opet kažnjena s istom svotom od 2000 kuna.

image

Lidija Bačić

Instagram

Kad je Lidijin automobil u pitanju, puno je veću medijsku buru izazvao incident od prije tri godine, kad je Lidija Bačić nepropisno parkirala svoj Audi u zagrebačkoj Varšavskoj ulici i nakon toga fizički nasrnula na dvije prolaznice i njihova psa, s kojima se prethodno posvađala upravo zbog načina na koji je parkirala. Naime, u svibnju 2019. Lidija Bačić se nepropisno zaustavila na pločniku i zapriječila put 65-godišnjoj Liljani Fajfer koja je ondje šetala s prijateljicom i psom. Žena je navodno pokucala na prozor pjevačicinog Audija kako bi joj dala do znanja da se tako ne smije parkirati te joj rukom zatvorila retrovizor, nakon čega je Lille navodno fizički nasrnula na Ljiljanu. Sam incident imao je i svjedoke, a jedan od prolaznika koji se ondje zatekao spornu je situaciju i snimio. Na snimci se vidi kako žena ljutito ustaje s tla vičući: "Sad ću ti policiju zvati, sunce ti je*em krvavo". Uz to, kći Ljiljane Fajfer na svom je Facebooku opisala tijek događaja te je priložila fotografije i video incidenta.

"Večeras u Varšavskoj, napad Lidije Bačić na moju mamu i njenu prijateljicu, koja je onkološki pacijent i na njenog malog psa... prvo se nepropisno parkirala na nogostupu, tako da su ju morale obilaziti i pri tome sići na cestu. Mamina prijateljica je rukom slučajno zakačila za retrovizor, nakon čega je mega fuj 'zvijezda' izletjela iz auta, nogom udarila psića i maminu prijateljicu odgurnula, pri čemu je žena udarila glavom u zid... kada je vidjela da ju prolaznica s druge strane ulice snima, gurnula je moju mamu na pod i pobjegla autom... čeka se policija...", napisala je tada u objavi na Facebooku Kristijana Urem.

Godinu dana ranije, središte Zagreba bilo je poprište još jednog neugodnog događaja uz koji se veže ime popularne pjevačice. Tog puta u napad se dao njezin menadžer Faruk Buljubašić Fayo, a meta je bio Cropixov fotograf Damjan Tadić koji se zatekao u Ilici, najprometnijoj zagrebačkoj ulici gdje je Lidija Bačić snimala spot, te 'okinuo' nekoliko fotografija. Odjednom je, opisao je tada Tadić, na njega počeo galamiti Lidijin menadžer, prijeteći mu da će ga udariti ako podigne fotoaparat.

image

Lidija Bačić

Niksa Stipanicev/Cropix

- Počeo je galamiti na mene i rekao da prestanem fotografirati. Rekao sam mu: 'Gospodine, smirite se' i predstavio se da radim za agenciju. Ni to ga nije smirilo. Na to je rekao kako je on snimanje spota platio 5000 eura, a da ću ja dobiti samo 50 eura za te svoje fotografije i njemu uništiti snimanje - ispričao je Tadić, napominjući kako mu je Buljubašić govorio i kako je snimanje spota tajno, premda se odigravalo u samom središtu grada, pred brojnim prolaznicima. Isti ti prolaznici bili su svjedoci i ove nemile scene, a naš se fotoreporter u tom trenu odlučio povući. No, Buljubašić nije smatrao da je tu kraj i krenuo je za njim.

- Išao je za mnom i rekao, ako još jednom podignem fotoaparat, da će me 'puknuti'. Došao je do mene i unio mi se u lice - rekao je Tadić. Menadžer pjevačice se nakon toga ipak zaustavio i svatko je krenuo na svoju stranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 13:56