PODRŠKA UMJETNOSTI

Obitelj poklonila Balaševićevu glazbenu opremu: ‘Postoje nagađanja o nekakvoj oporuci...‘

Donirana oprema vrijedna je oko 30.000 eura, a predala ju je Balaševićeva udovica Olivera
Đorđe Balašević sa suprugom Oliverom u Opatiji
 Tea Cimaš/Cropix

Obitelj preminulog kantautora Đorđa Balaševića donirala je Akademiji umjetnosti u Novom Sadu audiovizualnu opremu kako bi unaprijedili produkciju studentskih radova. Ta oprema je vrijedna oko 30 tisuća eura i korištena je u promociji filma "Kao rani mraz" koji je rađen po motivima jedne od najpopularnijih Đoletovih pjesma "Priča o Vasi Ladačkom".

Donaciju je predala Balaševićeva udovica Olivera na obilježavanju dana Akademije, što je ujedno bilo i njezino prvo javno pojavljivanje i obraćanje javnosti od Đoletove smrti 19. veljače 2021. od posljedice korone.

"Obraćam vam se u ime obitelji. Zagledana u ove crvene zatvorene kofere, koji pamte sretne trenutke i aplauze širom regije, pomislila sam kako je put kojim idemo čudan. Od moje troje djece dvoje je ova Akademija odškolovala. Na ovaj se način želimo zahvaliti dragim profesorima, Gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onima koji su na kreativan način sudjelovali u danu kada je Đorđe otišao, kada nas je napustio", započela je Balaševićeva udovica.

image
Đorđe Balašević
Paun Paunovic/Cropix

"U ovim danima, koji su neoprostivo teški mojoj djeci i meni, kao roditelj želim se zahvaliti na ovaj način. Na naličju akademske stvarnosti kojoj smo ja i moja obitelj izloženi, nekoj drugoj stvarnosti koju moram spomenuti, kao javne ličnosti, postoje određena nagađanja na portalima i po kuloarima o nekakvoj oporuci. A sistem nas je negdje naučio da postoji termin imovinska rasprava. Na spisku onih koji nasljeđuju ostavštinu nalaze se moja djeca i nalazi se Akademija umjetnosti", kazala je Olivera Balašević kako donose srpski mediji te emotivno na kraju zaključila kako je "Vasa Ladački bio zaljubljen u lijepu, ali sirotu. Moj Đorđe do kraja i na kraju bio je zaljubljen u lijepu, al' sirotu i tako će biti zauvijek".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:20