TV SPEKTAKL GODINE

Objavljene nominacije za Zlatni Studio, konkurencija je žestoka: Vaši glasovi odlučuju pobjednike!

Dosad je za ovo najveće medijsko priznanje žirija i publike u šest godina glasalo čak četiri milijuna ljudi, dodjela je u veljači

Andrija Jarak, Petar Grašo i Nina Badrić, Mojmira Pastorčić, Vojko, Severina i Barbara Kolar samo su neki od nominiranih

Zlatni Studio ušao je sada i službeno u svoje sedmo izdanje! Utrka za ovo prestižno priznanje Studija, Jutarnjeg lista i Hanza Medije počinje danas prvim glasačkim kuponom u našem TV prilogu na kojem su objavljene nominacije žirija u pet kategorija. Paralelno započinje i glasanje putem našeg web portala www.jutarnji.hr. na bes­platnom online glasačkom mjestu uz napomenu, da čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Svi koji još nisu pretplatnici premium sadržaja mogu se pretplatiti OVDJE.

image

Zlatni Studio 2023.- Franka Batelić i Asim Ugljen

Davor Pongracic/Cropix

Studio, prvi tjednik za televiziju, radio, film, glazbu i kazalište u bivšoj državi, a danas prilog petkom Jutarnjeg lista te najčitaniji magazin u Hrvatskoj, 2017. godine pokrenuo je nagradu žirija i publike Zlatni Studio pod motom "Najbolji biraju najbolje". To priznanje vrlo je brzo izraslo u najveću medijsku nagradu u zemlji.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Zlatni Studio već sedmu se godinu nastavlja na tradiciju tjednika Studio, koji se prvi put tiskao davne 1964. u nakladi od 60.000 primjeraka i u povijesti je bio nositelj brojnih nagrada i organizator brojnih manifestacija. Najveću medijsku nagradu Zlatni Studio u kategorijama za film, kazalište, glazbu, televiziju i radio u šest je godina pratilo i četiri milijuna glasova čitatelja i publike. Noviteta kao ni ranijih godina ne manjka pa se tako ove godine uvodi potkategorija za glazbeni spot godine. Prvi će tu nagradu ponijeti jedan od pet nominiranih; "Mamacita" - Vojko V./Rino Barbir, "Mama ŠČ" Let 3/Radislav Jovanov Gonzo, "Mlijeko proliveno" - Zlatan Stipišić Gibonni/Vojan Koceić, "Stare navike" - Prljavo kazalište/Radislav Jovanov Gonzo i "Većinom" - Pips&Chips&Videoclips/Radislav Jovanov Gonzo.

image

Zlatni Studio 2023.- Zorica Kondža i Alen Đuras

Goran Mehkek/Cropix

Ponovno će napeto biti i u onoj pored glazbe najvećoj kategoriji - televizijskoj. Primjerice, u TV zabavi našli su se sami ‘teškaši‘, velike, zahtijevne i vrlo skupe televizijske produkcije. Pred čitateljima će biti težak zadatak, odrediti tko od njih najviše zaslužuje Zlatni Studio - "MasterChef" (Nova TV), "The Voice" (HTV), "Superstar" (RTL), "Superpotjera" (HTV) ili "Supertalent (Nova TV).

Ništa lakše nije ni u kategoriji kazališta pa su tako u utrci za glumicu godine Anita Matić Delić, Jelena Miholjević, Helena Minić Matanić, Hana Hegedušić i Nives Ivanković.

image

Zlatni Studio 2023.- Jelena Glišić, Mirko Fodor, Piko, Mia Kovačić i Andrija Jarak

Goran Mehkek/Cropix

Nominacije za najbolji film donose žanrovski vrlo različita ostvarenja - animiranog "Cvrčka i mravicu" režisera Luke Rukavine, "Dnevnik Pauline P." Nevena Hitreca, "Escort" pokojnog Lukasa Nole, "Garburu" Josipa Žuvana te "Tragove" Dubravke Turić.

Nagrada Zlatni Studio za najbolji radijski glas godine pripast će pak Tatjani Jurić (bravo!), Davoru Valčiću i Nebojši Prtenjači (057), Petri Kapor Radman (Radio Dalmacija), Barbari Kolar (Top Radio) ili Danielu Biliću (Yammat).

Žiriji su odabrali favorite, a sada su na redu naši cijenjeni čitatelji Studija i Jutarnjeg lista, filmska, kazališna, televizijska, radijska i glazbena publika, koji će u dva kruga izabrati pobjednike. Proglašenje pobjednika, njih sveukupno 21, bit će 9. veljače 2024. u 20.15 u studiju "Anton Marti" uz izravni prijenos na HTV-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:26