3 OD 5

Obožavaju hrvatske pjevače: Za prvi ples mladenci u Srbiji najčešće biraju neku od ovih pet pjesama

Što god da odaberu, naši susjedi Srbi imaju ipak svoje provjerene favorite

Hana Huljić Grašo i Petar Grašo

 Tom Dubravec/Cropix

Prvi ples jako je bitan dio vjenčanja za većinu mladenaca. Upravo je to jedan od njihovih posebnih trenutaka. Hoće li odabrati klasik ili neku modernu pjesmu? Sporu ili brzu? Hoće li biti spontani ili će uvježbati koreografiju do savršenstva?

Što god da odaberu, naši susjedi Srbi imaju ipak svoje provjerene favorite. Portal Telegraf.rs objavio je kojih je pet pjesama obilježilo srpska vjenčanja, a iznenadit će vas da se na popisu nalaze i popularni hrvatski izvođači.

1. ‘Zlatni dan‘ - Bisera Veletanlić

Riječ je o pjesmi ‘Zlatni dan‘ koju je sastavio Kornelije Kovač iz 1976., a tekst je napisala njegova supruga Spomenka.

"Kad sam prvi put čula tu pjesmu, odmah sam se rasplakala. I dok sam je snimala, više sam plakala nego pjevala. Dvije ili tri godine na koncertu bih prvo ja pustila suzu, pa onda svi drugi. To je odlična pjesma za plakanje. Sad je već postala himna ljubavi i života, publika je na koncertima pjeva zborno", opisala je Bisera Veletanlić.

Ta dirljiva balada opisuje ljubav i sjećanje koje ne blijedi, sjećanje na čuveni prvi poljubac.

2. ‘Ako te pitaju‘ - Petar Grašo

Autorska pjesma Tončija Huljića i njegove supruge Vjekoslave vlada svadbama od 2017. godine. Govori o muškarcu koji je spoznao i pronašao ljubav u jednoj ženi i shvatio da mu je upravo to sve što mu treba.

3. ‘Dani i godine‘ - Nina Badrić

Parovi često upravo ovom pjesmom obilježavaju početak svog zajedničkog života te ona služi kao svojevrsna kruna njihove ljubavi.

4. ‘Meni trebaš ti‘ - Oliver Dragojević

Ritam pjesme odgovara za nešto brži prvi ples. Pjesmu su prepjevale i Frajle pa se i njihova verzija zna čuti na vjenčanjima.

5. ‘Lutka‘ - S.A.R.S

Ova je pjesma često prisutna na vjenčanjima i mnogima je prvi izbor za prvi ples.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:29