PETAR GRAŠO

‘Očekuju me turneje po Americi i Australiji, ulazak u studio s Tončijem, a najsretniji sam kad sam s obitelji‘

Čitatelji Jutarnjeg za pobjednike Zlatnog Studija mogu glasati svaki dan do sljedećeg utorka, a premium pretplatnici dvaput dnevno

Petar Grašo

 Press

Ime Petra Graše već je tradicionalno u finalu barem jedne nominacije najveće i najprestižnije medijske nagrade Zlatni Studio, a broj osvojenih kipića definitivno je rekordan, što svake godine potvrđuje da publika itekako voli Grašu, a Grašo cijelim srcem uživa u svom poslu. Naravno, i na ovogodišnjoj dodjeli u utrci je za najboljeg pjevača, a hit "Nemoj", duet s Ninom Badrić koji je poharao kako top ljestvice, tako i radijski eter u Hrvatskoj, ali i čitavoj regiji ozbiljno konkurira za najbolju pjesmu.

image

Petar Grašo i Nina Badrić

Matea Smolčić Senčar/

- Prije svega, hvala ljudima koji su glasali za pjesmu i za moju malenkost. Obje nominacije su jednako važne, iako mi je posebno drago da je pjesma "Nemoj" pronašla svoj put i da se glasno pjeva u čitavoj regiji - govori Grašo.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Upravo su pjesmu "Nemoj" i Nina i Petar, inače veliki prijatelji, strpljivo čekali godinama, kako bi udružili svoje glasove i imali vlastiti duet. Strpljivost se, očito, isplatila jer naišla je ona prava koja je na prvo izvođenje osvojila publiku i u kratko vrijeme postala jedna od najpopularnijih pjesama na koncertima omiljenog splitskog glazbenika.

- Kako publika reagira možete vidjeti na mojim profilima na društvenim mrežama, to je doista lijepo doživjeti na pozornici, pogotovo s novom pjesmom jer koliko god imao hitova iza sebe svaka nova pjesma je novo kockanje i ne znaš da li si pogodio ili promašio dok ne čujes ljude ispred sebe. Ovo je pjesma koju smo dugo čekali. Nina i ja smo bliski prijatelji i u puno navrata za stolom se povlačilo pitanje suradnje i dueta. Ja bih joj uvijek rekao "pričekajmo, dogodit će se pjesma sigurno, samo nemojmo brzati". Tako je i bilo, pjesma se dogodila, a Nina ju je obojala svojim predivnim vokalom i energijom - prisjetio se Grašo.

Petar već godinama ne silazi s trona najpopularnijih izvođača, kako kod kuće, tako i u regiji, pa iznimka nije ni godina koju smo nedavno ostavili iza sebe. Teško je uopće nabrojati sve nastupe koje je održao u 2023., kao ni sve uspjehe koje je lani nanizao. No, Grašo ne skriva da se njegova najveća sreća i uspjeh nalazi unutar obiteljskog doma, a posebno u trenucima provedenim s kćerkicom Albom.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE.

- Protekla godina bila je izuzetno dobra na svim poljima, imali smo velik broj koncerata i u regiji i u Europi. Puno je lijepih nastupa bilo, od Arene u Frankfurtu, do Ljubljane, Beograda... Jako me raduje što sam ispunio sebi želju da sviram u teatru Rosetti u Trstu gdje sviraju najveće talijanske legende. Ipak, najsretniji sam što sam proveo lijepe trenutke s obitelji i što me prate u puno navrata - ističe.

image

Petar Grašo

Promo/

I u novu je godinu zakoračio radno, no trenutno uživa u više nego zasluženom odmoru. No, to je tek skupljanje energije za brojne nove projekte, velike koncerte i turneje. Jer Grašo, zapravo, nikad ne miruje.

- Nova godina krenula je mini turnejom, no konačno je na red došao i odmor. Nekoliko tjedana ću uživati ne radeći ništa. Što se bukinga koncerata tiče mi smo već gotovo rasprodani do rujna, bit će kako stvari stoje ovo veoma živahna godina i to nas raduje. Imam odličnu ekipu oko sebe i veseli nas izlazak na pozornicu. Radimo planove i za neke velike koncerte na jesen, ali o tome ćemo kad budemo imali konkretne datume - nspominje.

Uz sve navedeno, sa svojim će puncem i velikim prijateljem, te prokušanim hitmejkerom Tončijem Huljićem uskoro ući i u studio, a na relaciji Grašo - Huljić već se neko vrijeme ‘kuhaju‘ novi potencijalni hitovi.

- Imamo nekoliko pjesama za koje vjerujemo da su na tragu onoga što nas čini zadovoljnima. Naši su kriteriji poprilično zeznuti kada radimo pjesme i ne izlazimo u eter ako nismo obojica kimnuli glavom. Ponekad taj proces traje malo duže, bude prepirki i konstruktivne galame, ali radost je ogromna kada ljudi prepoznaju ono što smo htjeli - otkriva glazbenik.

Ovu će godinu Graši, bez sumnje, obilježiti i velike turneje po Americi i Australiji, što ga također posebno veseli, a otkrio je i vlastitu, očito uspješnu, metodu priprema za nastupe.

image

Petar Grašo

Mario Poje/

- Američka turneja kreće u travnju i trajat će tri tjedna. Svirat ćemo New York, Toronto, Vancouver, Los Angeles i Chicago. Australska turneja bit će na jesen i ona je još u fazi organizacije. Što se priprema za koncerte tiče kod mene se sve svodi na redoviti sport i na času dobrog crnog vina. Za sad metoda jako dobro funkcionira osim ako se ne zanesem malo više sa crnim vinom - smije se Grašo.

I njegova supruga Hana Huljić niže glazbene uspjehe, pa se nekako prirodno nameće pitanje o mogućoj suradnji među supružnicima. U svakom slučaju, na bini će se skupa naći vrlo brzo, premda neće udružiti glasove.

- Hana je doista talentirana i kao glazbenica i kao kompozitor, ali jako samozatajna i to kod nje cijenim. Širokog je spektra, radi sjajne pjesme za djecu, klasiku, ali i odličnu pop muziku. Nije opterećena komercijalnim dosezima i to joj daje slobodu da radi veoma interesantnu glazbu. Što se naše suradnje tiče, u travnju imam koncert u Skopju s gudačima iz makedonske filharmonije i Hana je zadužena za kompletno orkestriranje - otkriva Petar.

Što je bilo za očekivati, i njihova kćerkica Alba već u najranijoj dobi pokazuje izniman talent za glazbu, no zasad u tome uživaju samo obitelj i prijatelji.

- Alba pokazuje izuzetnu muzikalnost za svoju dob, ali pustit ćemo je da odrasta neopterećeno i zaigrano, daleko od očiju javnosti, bliceva i tabloida - naglašava Grašo.

Već na samom početku 2024. glazbenik se veseli projektima koji ga očekuju i najavljuje da bi ova godina mogla biti po mnogočemu uspješna.

image

Petar Grašo

Promo/

- Veselim se što već sada imam projekciju da će godina biti radna, zanimljiva i zabavna. Raduju me nove pjesme koje radimo i gradovi u kojima ćemo svirati. Nadam se samo zdravlju da provedemo u djelo sve što planiramo - priželjkuje.

A kad su planovi i želje za budućnost u pitanju, Grašo je prilično jednostavan.

- Što se posla tiče, moji planovi su da napredujem u svakom segmentu svog posla, da ostanem svoj, ali i u korak sa svime što donosi novo vrijeme. Nema kod mene nikad velikog dugoročnog plana, jer on može kočiti svakodnevne prilike i promjene kojima smo izloženi i koje nam daju nove vidike i prilike. Raduje me svaka nova pjesma i svaka nova pozornica na koju se popnem. Na privatnom planu neka bude kako je, okružen sam ljubavlju i mirom. Želim samo da me nosi i dalje ova energija i zdravlje kako ne bih ostao bez daha dok se penjem stepenicama svog života - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:10