ESTRADA U NEVJERICI

Od Massima se opraštaju Gibonni, Halid, Tolja, Jacques, Tony, Vanna, Nina Badrić... ‘Zauvijek ćeš biti tu‘

Massimo je bio jedan od najboljih pjevača na ovim prostorima čiji je prerani odlazak ostavio veliku prazninu i tugu

Massimo 2015. u Domu sportova

 Marko Todorov/Cropix

Vijest o smrti Massima Savića ostavila je u nevjerici hrvatsku javnost, ali i njegove kolege glazbenike.

Od dragog prijatelja neki se opraštaju i na društvenim mrežama svi izražavajući sličan stav: Massimo je bio jedan od najboljih pjevača na ovim prostorima čiji je prerani odlazak ostavio veliku prazninu i tugu.

Tony Cetinski se od dragog kolege oprostio stihovima.

"U prolazu smo svi,

svakom se vrijeme isto troši,

svakom je dan bogom dan,

netko će ljubit, a netko ostat sam."

Baš na današnji dan si morao otići dragi Max. 23. prosinac. Iskrena sućut obitelji."

Cetinski i Massimo izveli su 15. prosinca 2018. godine u emisiji "A strana" Tonyjev veliki hit "23. prosinac".

Jacques Houdek na Facebooku je poručio da večeras pjeva u Massimu u čast.

"Dragi prijatelju, predragi kolega Massimo, počivaj u miru Božjem. Večeras ću u Tvojoj Puli pjevati samo za Tebe i Tebi u čast…", napisao je na Facebooku.

Dirljivu posvetu napisao je i Halid Bešlić.

"Dragi prijatelju, neka ti je laka crna zemlja. Porodici iskreno saučešće."

Gibonni je napisao: "Zapalio sam sviću za dobrog našeg Massima. Prerano,neshvatljivo prerano …..nek mu Bog da pokoj duši".

Neutješan je i Marko Tolja koji nam je kazao: "Massimo je bio jedan od mojih prvih starijih kolega koji me je pozvao na svoj koncert, dao priliku da se predstavim široj publici i na tome ću mu vječno biti zahvalan. Bio je izuzetan umjetnik, a opet i veseljak, ti njegovi vicevi... Zvao me je Mukica, ne samo mene, već sve, svi smo bili Mukica, pa smo i mi njega tako zvali. Otišao je tiho. Na van sve je bilo pozitivno, nije pokazivao kako je uistinu, pa je i nas koji smo znali da ima problema, svojim odlaskom zatekao."

Damir Urban prisjetio se prvog susreta s Massimom i kasnijih druženja:

"Dragi Max, jos od prvog susreta s tvojom glazbom, od onog davnog koncerta Doriana Graya u Rijeci, puno, puno prije nego sto cemo se i osobno upoznati, a onda i podijeliti neke note, tvoj veliki glas i tvoja carobna gitara odzvanjaju u mojoj glavi. Dragi Max, hvala ti na svemu."

Od dragog kolege se oprostila i Nina Badrić: "Kad bez riječi ostaneš…iskrena sućut obitelji. Zauvijek ćeš biti tu."

Dino Jelusić i Massimo su bili veliki prijatelji.

"Massimo... Pa je li to moguće? Prijatelju dragi, počivao u miru. Nikako nismo uspjeli realizirati taj duet koji planiramo već dvije godine, toliko smo vremena proveli na telefonu pričajući o životu i svemu šta dolazi i sad ovo.

Potpuno sam u šoku. Da mogu vratiti vrijeme, vratio bi se na početak 11. mjeseca i došao na tvoj veliki koncert u Arenu i otputovao dan kasnije. Bio si velik i poseban. Hvala ti na svoj glazbi, podršci i ljubavi. Voli te Dino", napisao je na Facebooku.

TV voditelj Zoran Šprajc je napisao: "Ostali smo bez još jednog glazbenog velikana... Počivao u miru!"

TV voditelj Duško Ćurlić za Jutarnji je pak rekao sljedeće:

"Tko zbilja nikoga nije podnosio, Massima je podnosio. Takav je čovjek Massimo bio i ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. U potpunom sam šoku, premda sam znao da ima problema sa zdravljem, ali nisam znao da je tako ozbiljno, da će ovako završiti. Stvarno mi se sada teško pribrati, jer toliko dugo smo se znali i pratili kroz život. On je bio čovjek koji je snimio najbolje jinglove na "Stojedinici", čovjek koji bi se odazvao kad god je trebalo uskočiti, pažljiv, gotovo štreber koliko je bio profesionalan, onaj na kojeg uvijek možete računati. Strašna vijest, strašna."

Marko Vučetić napisao je vrlo dirljivu posvetu: "Umro je Massimo. Još jedna smrt koja razotkriva zlu kob ovoga svijeta - on je nesumnjivo svijet bolnih praznina. Kada smrt zaustavi život koji nas je činio ljudima, a Massimove pjesme su razvijale našu ljudskost, budile je kada bi usnula, osnaživale je kada bi u sumnji posustala, razotkrije se istinska geografija ovog svijeta - on je svijet bolnih praznina."

Vanna se od dragog kolege oprostila stihom iz jedne od njegovih najpoznatijih pjesama: "Massimo. Sjaj u tami."

Neutješan je i Neno Belan, koji je s Massimom otpjevao hit "Zar više nema nas?"

Saksofonist Igor Geržina odsvirao je s Massimom puno koncerata. "Puno lijepih trenutaka, puno nezaboravnih koncerata... Putuj druže... i vidimo se opet nekad", napisao je.

Marija Nemčić, ravnateljica programa HRT-a, o smrti Massima je rekla:

"Užasno mi je teško reći Max je bio.... Max jest glazbenik i umjetnik čovjek koji živio glazbu, živio umjetnost, živio za glazbu u umjetnost. Uvijek je težio savršenstvu, onako čak i dosadno i preispitivao svaki svoj nastup u emisiji. Uvijek je nakon emisije pitao jeste li zadovoljni, je li to to što ste željeli? Uvijek je imao tremu iz poštovanja prema publici i svima nama. Uvijek je htio doći na snimanje kad smo ga zvali, bio spreman i uletjeti i pomoći kad god treba. Predivan u studiju i još bolji kad smo se družili u HRT-ovoj sobi 37. Moj zadnji razgovor s Maxom bio je kada mi je rekao da je bolestan, i onda je on tješio mene, ne ja njega, bio pun planova i želje da pobijedi bolest. Uvijek je spominjao tu ljubav prema Enici, Mirni, Mangu, koja je bila nevjerojatna, toliko pozitivna da vas nadahne. Takva je to ljubav i povezanost bila. Falit će beskrajno", kazala je Nemčić.

Biranim riječima od Massima se oprostio i Amel Ćurić kojemu je Massimo bio mentor u showu "X faktor".

"Dragi moj mentore, dragi moj direktore, prijatelju, umjetniče… Zvao si me prije mjesec dana, javio sam se kratko i rekao da ću te ubrzo nazvati jer sam imao sastanak... To "ubrzo" nikad nije došlo na red. Nisam te uspio nazvati i beskrajno žalim zbog toga… Uvijek kad se čujemo, razgovaramo po dva sata. Zato sam odgađao dok uhvatim vremena, danas ću, sutra ću… Ovo me pogodilo kao nož u srce iz vedra neba. Da smo barem pet minuta popričali. Da se nasmijemo još bar jedanput. Da mi bar još jednom ispričaš kako ćeš da razvališ koncert za koji se spremaš… Moj mentore… Neka ti je vječna slava i rahmet duši tvojoj umjetničkoj. “Ludoooooo”… Tvoj Amel.

Dragi ljudi, za drage ljude, prijatelje, vaše najmilije, uvijek nađite vremena. Makar 5 minuta. Neka vam "ubrzo" dođe na red, ma koliko obaveza imali. Nikada ne znate kada ćete se posljednji put smijati sa nekim", napisao je Amel.

Druženja s Massimom prisjetio se i Krešo Beljak:

Zatečena Massimovom smrću bila je i poznata srpska pjevačica Bebi Dol koja je s njim bila u vezi osamdesetih godina.

"Zatekli ste me s ovom viješću. Massimo je bio veliki čovjek i umjetnik. Pamtit ću ga samo po dobrom. Nisam znala da je bolovao. Tužna sam. Saučešće obitelji", rekla je pjevačica za Kurir.

Javio nam se i Sergej Ćetković, crnogorski glazbenik koji je s Massimom često surađivao, a Ćetković mu je napisao i pjesmu “Nisam spreman”objavljenu na albumu "Sada", a jedan su drugom bili gosti na koncertima.

Ćetković se od Massima oprostio na društvenim mrežama, a u izjavi za Jutarnji rekao je: "Vijest o preranom odlasku mog dragog kolege Massima me ostavila bez teksta. Napustio nas je još jedan sjajan muzičar, izvanredan pjevač, dobar i iskren prijatelj… Čovjek koji je iza sebe ostavio toliko dobre muzike, da će generacije i generacije uživati u njoj. Sretan sto sam imao priliku surađivati, pjevati i družiti se. Njegova muzika, autentičan potpis i karizmatičnost će živjeti zauvijek.

Poznati bas-gitarist Robert Vrbančić s Massimom je surađivao pet godina. Vijest o odlasku prijatelja teško ga je pogodila.

- Svirali smo pet, pet i pol... godina s njim. On je bio strašno simpatičan lik, dječarac u duši, najmanje je sebe pazio. Baš je živio svaki dan. Jako će nedostajati, ne samo kao glazbenik, silno talentiran i vrhunski gitarist, nego kao predivan čovjek.

Od dugogodišnjeg prijatelja i suradnika putem društvenih mreža oprostio se i Neno Belan. Uz sliku Massima Savića snimljenu na bini za mikrofonom napisao je:

- Zar više nema nas? Adio, frende... - napisao je Belan.

Više o posljednjim pozdravima koje su Massimu uputili njegovi kolege pročitajte OVDJE.

Dugogodišnji Massimov suradnik Zrinko Tutić od pjevača se oprostio na osobito emotivan način.

- Što nam to radiš, čovječe? Ej, Blady, pa ne možeš nam otići u mjesec dana! Pa ne možeš nas ostaviti, a da se nismo ni oprostili - rekao je Tutić.

Više o njegovom oproštaju od Massima pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:11