SVJETSKI, A NAŠ

Od SAD-a do Turske preko Japana i Fidžija - zbog Hausera svi sviraju violončelo, a možete i vi

‘Inspirirao si me da pokušam nabaviti rabljeni instrument i možda nekim čudom uspijem uz tebe naučiti i svirati‘, pišu mu fanovi
Stjepan Hauser
 Tomislav Kristo/Cropix

Naš proslavljeni violončelist Stjepan Hauser (34) ovog se vikenda sjajno zabavlja družeći se sa svojim fanovima na društvenim mrežama.

Naime, u petak je obožavateljima, a ima ih 2,3 milijuna na Instagramu i 4,9 milijuna na službenom Facebook profilu, predložio da mu se priključe u sviranju: dovoljno je da na Instagramu skinu filter "Hauser" i eto violončelističkog veselja.

Tisuće pratitelja oduševljeno su prihvatile Hauserov izazov ili prijedlog i zasule su njegov profil svojim snimkama i komentarima.

image
Instagram

Manje ili više spretno koristeći filter vrijedni su fanovi - od SAD-a do Turske preko Japana i Fidžija - manje ili više vješto zasvirali virtualno čelo i to najčešće Čajkovskog, "Labuđe jezero". To je, inače, prvi Hauserov objavljeni solo singl i spot kojim je prošle godine u prosincu očarao slušatelje i gledatelje. Kompoziciju za koju je rekao kako mu je posebno prirasla srcu, snimio je s Londonskim simfonijskim orkestrom, a u spotu su ga okruživale balerine.

image
Instagram

No, bilo je i onih koji su izabrali druga djela s Hauserova albuma "Classic", jednog od najprodavanijih albuma klasične glazbe u svijetu ove godine. Komentari fanova su često urnebesno smiješni - mnogi zahvaljuju glazbeniku što ih je potaknuo da testiraju talent ili mu jednostavno čestitaju na sjajnoj ideji koju će, kako god to ispalo, pokušati i realizirati.

Obožavatelji od SAD-a do Fujija testirali su svoj glazbeni talent na društvenim mrežama, najčešće uz 'Labuđe jezero'

- Inspirirao si me da pokušam nabaviti rabljeni instrument i možda nekim čudom uspijem uz tebe naučiti i svirati - napisao je jedan od njih, a jedna je 81-godišnjakinja iz SAD-a napisala da joj je uljepšao dan u izolaciji te da je, bez obzira na svoje godine, odlučila pokušati svirati s njim. Među virtualnim sviračima ima ljudi svih dobi, od djece koja bi teško mogla držati violončelo do onih u ozbiljnim godinama.

image
Instagram

Mnogi su iskoristili priliku i čestitali svojem omiljenom glazbeniku i na njegovom najnovijem projektu koji je premijerno predstavio početkom ovog mjeseca na svojem YouTube kanalu, njegovoj izvedbu osam odabranih djela legendarnog Ennija Morriconea.

image
Instagram
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:36