ROĐENA ZA POZORNICU

OD 'USPJEHA' NA HBO-u DO SHOWA 'ZVIJEZDE PJEVAJU' Tara Thaller: 'Pred žirijem sam kao uplašena školarka, ali svom mentoru Dini obožavam šefovati'

 
 Biljana Blivajs / CROPIX

Karizmatična, radišna, uporna, talentirana i šarmantna 21-godišnjakinja Tara Thaller ponovno je zablistala na malim ekranima, no ovaj put ne kao glumica, nego pjevačica.

- Obožavam pjevati, ne izlazim iz kuće bez slušalica i pjevušim hodajući ulicom. Nekad samu sebe podsjetim na Raskoljnikova koji je pričao sam sa sobom – rekla nam je Thaller nekoliko dana nakon svojeg premijernog pjevačkog televizijskog nastupa. Naime, prošlog vikenda tek jedan bod dijelio je nju i njezina novog pjevačkog partnera Dinu Jelusića od zauzimanja prvog mjesta u prvoj epizodi HRT-ova showa “Zvijezde pjevaju”, koji se ponovno počeo emitirati nakon pet godina. Najmlađi par u emisiji izveo je pjesmu “I Can’t Stop Loving You” Michaela Jacksona, a svojim su glasovima oduševili mnoge od oko pola milijuna ljudi, koliko je pratilo preliminarno izdanje showa, jedino u kojem nitko od parova nije bio izbačen.

Filmska A lista

Podsjetimo, glumica Thaller u posljednjih je nekoliko mjeseci plijenila pozornost javnosti vrhunskim angažmanima na kojima je surađivala ili će surađivati s brojnim pripadnicima A-liste filmske industrije.

Njezina je priča vrlo zanimljiva.

Nakon završene gimnazije, imala je želju upisati se na Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, no to joj nije uspjelo od prve, pa se zaposlila u McDonald’su. Bez obzira na to što njezin glumački put nije krenuo putem formalnog obrazovanja, Danis Tanović, redatelj nagrađen Oscarom, prepoznao je njezinu nadarenost te ju angažirao za glavnu ulogu u “Uspjehu”, prvoj seriji u produkciji HBO-a koja se snimala na našim prostorima. Surađivala je s još jednim redateljem koji je dobitnik zlatnog kipića, Gabrieleom Salvatoresom, na talijanskom filmu “Se ti abbraccio non aver paura”, a pojavila se i u nekoliko domaćih produkcija, poput “Pogrešnog čovjeka” i “Čuvara dvorca”.

U pauzi od brojnih snimanja prihvatila je novi izazov i poziv s HRT-a, koji je shvatila kao odličnu priliku za usavršavanje svojih pjevačkih sposobnosti. - Pretpostavljam da je ključnu ulogu u tome da budem pozvana u “Zvijezde pjevaju” odigrala HBO-ova serija “Uspjeh”, koja je netom izašla. Kako mi mama kaže: “Iskačeš iz paštete.” Jednostavno, nazvali su me s HRT-a i ponudili da se natječem, a ja sam pristala – kaže nam Tara u intervjuu. S takvom vrstom izvođenja već se susrela, ali ne u ovakvu formatu.

- Pred publikom sam već pjevala kao članica djevojačkog zbora Zvjezdice, u kojem sam bila četiri godine. I kasnije sam imala prilike svladavati pjevačke tehnike. Pohađala sam ZKM-ovo učilište, gdje smo obrađivali mjuzikle, no dosad nisam pjevala uživo na televiziji, i to “sama”. Ovo je bilo sasvim drugačije iskustvo i veliki nalet adrenalina – objašnjava glumica. Nipošto joj nije bilo jednostavno pustiti glas pred kamerama u live prijenosu.

- Poznata sam tremašica, a ni ovaj nastup nije bio izuzetak. Ipak, već sam nekako navikla na tremu, ne borim se protiv nje, nego je pustim da dođe i prođe – iskrena je.

Otpuštanje emocija

Vjeruje da će joj ovo iskustvo pomoći u budućnosti i eventualno postaviti temelje za neke nove projekte i forme koje ju privlače. Osim toga, u showu je uspjela pronaći i osobnu satisfakciju.

- Pjevanje me opušta i otpušta emocije. Jedna od velikih želja mi je baviti se mjuziklom, ne mogu opisati taj osjećaj kad mogu odjednom raditi tri stvari koje volim, a to su pjevanje, ples i gluma – objašnjava Tara.

Partner u showu joj je 26-godišnjak Dino Jelusić, javnosti ponajviše poznat po hitu “Ti si moja prva ljubav”, s kojim je pobijedio na prvom natjecanju pjesme Eurovizije za djecu u Kopenhagenu 2003. Glazbenu karijeru nastavio je i nakon ovog velikog komercijalnog uspjeha, u nešto alternativnijem smjeru, kao samostalni autor, a i u suradnji s drugim glazbenicima – bio je, među ostalim, na nekoliko američkih turneja s Trans-Siberian Orchestrom. Njih su se dvoje odlično složili.

- Dino i ja smo dosta slični i dobro se razumijemo, pa nije čudo što se dobro slažemo i na pozornici i na probama. Opušten je i od prvog trenutka mi je velika podrška, tako da mi nije bilo teško osloboditi se pjevajući s njim. Dino je tako siguran u mene, ali ja sam perfekcionist, pa nekad ispadne da ja “šefujem” i cjepidlačim – smije se glumica. Sa svakom su probom, kaže, nadograđivali nastup. - Radili smo na brojnim elementima, interpretaciji, boji glasa, usklađenosti, trikovima, glasnoći, improvizacijama i, u konačnici, na kraju scenskom nastupu – nabraja.

Spremna na suze

Jako su joj se svidjeli i nastupi drugih kolega. Među ostalima pjevaju parovi Ivana Kindl i Krešimir Sučević-Međeral, Krešimir Macan i Antonija Matković-Šerić, Pero Galić i Katarina Strahinić, Ella Dvornik i Goran Bošković... - Ostalim natjecateljima toliko sam oduševljena da mi je žao da itko mora ispasti. Atmosfera je divna i svi smo si međusobno podrška. Posebno me iznenadio Frano Ridjan, koji je osmislio hashtag #jakadpjevamsuzeteku. Spremila sam se na plakanje, a kad ono, Frano pjeva! Ima jako lijepu boju glasa i jedva čekam da se malo više opusti.

Također, Krešimir Sučević-Međeral oduševio me s time koliko je opušten i zaigran na stageu – otkriva Tara svoje najdraže nastupe iz prve epizode emisije. Prokomentirali smo i žiri, koji čine Danijela Martinović, Mirela Priselac Remi, Valentina Fijačko i Miroslav Škoro. Iako su na društvenim mrežama komentari pretezali u smjeru da je najstroža članica Mirela Priselac Remi, koja je i sama obznanila da neće popuštati objavivši na svojem Instagramu fotografiju sa znakovitom porukom “Zvijezde pjevaju, ja na čujem”, Tara kaže da ne strahuje od kritika ni jednog člana. - Jako sam zadovoljna žirijem i presretna s komentarima koje sam dobila. Svih me kritika podjednako strah. Osjećala sam se kao da sam ponovno u školi – smije se.

U glazbi, kaže, uživa i privatno.

- Stvarno volim raznu glazbu i zato mi je pitanje o najdražem žanru jedno od najtežih. Mislim da u svakoj vrsti glazbe mogu naići na dobru pjesmu, ali mogu reći da ne volim cajke, techno, house i slično – objašnjava mlada zvijezda koja nakon svršetka showa “Zvijezde pjevaju” odlazi u New York na snimanje jednog švicarskog filma.

Od Koka preko Ibize do HBO-a i angažmana u Hollywoodu

Prvi doticaj glumice Tare Thaller s profesionalnim angažmanima bila je uloga u filmu iz serijala o Koku “Ljubav ili smrt” kad joj je bilo 15 godina. Glumila je i u filmu “Ibiza” Netflixove produkcije te u serijama “Čuvar dvorca”, redatelja Lukasa Nole, i “Pogrešan čovjek”, koja je nastala prema ideji producentice Jelene Veljače. Film “The Saint of Impossible”, čije ju snimanje u travnju čeka u New Yorku švicarske je produkcije, a u njemu je dobila glavnu ulogu, onu prostitutke.

- Moja teta i baka su se zabrinule zbog uloge prostitutke, no objasnila sam im da je to vrlo slično liku Julije Roberts u “Zgodnoj ženi”. Nije to lik prostitutke ili striptizete koji se pojavi u dvije scene, skine se, odglumi seks i ode. To je slojevit lik, gdje je bitna ona kao osoba, a usput se time bavi. Žrtva je života i netko je na to tjera. Znam kako to izgleda, za HBO sam se skinula, a sad glumim prostitutku, no ne bih prihvatila ulogu da ne mislim da je dobra i cjelovita - rekla je Tara nedavno u intervjuu za Studio. Do angažmana je došla preko kolege Tonija Gojanovića, koji ju je preporučio svojoj casting agentici. Tara je snimila i poslala svoju snimku, a redatelj je ostao oduševljen i pozvao ju u Zürich, gdje su dogovorili detalje o snimanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:46