NOVI ‘MILIJUNAŠ‘

Odlaze poznata lica, a natjecatelji se više neće boriti za kune, nego eure. Evo koliko će se najviše moći osvojiti

Ponovno se u studio vraća publika koje prethodne dvije sezone nije bilo: ‘Znalcima smo se zasad zahvalili na suradnji‘

Tarik Filipović

 Marko Todorov/CROPIX

Nova sezona kviza "Tko želi biti milijunaš" počinje s emitiranjem u četvrtak, 22. rujna. Iako je bilo govora da bi se kviz kao nekad mogao prikazivati dva puta tjedno - i u ovoj sezoni emitirat će se samo četvrtkom.

Nove epizode naveliko se snimaju u HRT-ovom studiju na zagrebačkom Prisavlju. Voditelj je ostao Tarik Filipović, zaštitno lice "Milijunaša" od samih početaka.

Od ove sezone nekoliko je promjena u kvizu. Možda je najveća ta da će se uvođenjem eura promijeniti i ljestvica koja vodi do milijuna jer ona više neće biti u kunama, nego dakako u eurima, što će se početi primjenjivati od Nove godine, piše Slobodna Dalmacija.

- Prelaskom na euro, kreirat ćemo stablo novca u novoj valuti. Imamo u vidu nekoliko opcija i stablo će se okvirno kretati najvjerojatnije u iznosima približnim sadašnjim kunskim iznosima - rekao je urednik "Milijunaša" Igor Grković.

Osim toga, ponovno se u studio vraća i publika koje prethodne dvije sezone nije bilo zbog pandemije koronavirusa.

image

Tarik Filipović

Marko Todorov/CROPIX

- Budući da smo publiku vratili u studio, ponovno ćemo je aktivirati kao džoker ‘Pitaj publiku‘, uz džokere ‘50:50‘ i ‘Zovi‘. Znalcima smo se zasad zahvalili na suradnji, ali nikad se ne zna što donose jesen i zima - dodaje urednik Grković.

- Važno je istaknuti da su sadašnji ‘Milijunaš‘ i onaj otprije deset godina, kako ja to volim reći - dva različita sporta. U ovom novom ‘Milijunašu‘ trudimo se biti ekskluzivnog sadržaja i ne dozvoljavati da nam se ponavljaju neka pitanja koja ste mogli čuti na drugim kvizovima, što je poprilično težak i zahtjevan posao. Stojimo iza svakog pitanja, imamo odličan autorski tim specijaliziran za određena područja. Ne bih rekao da su pitanja teža. Više bih prigovorio natjecateljima što nisu dovoljno koncentrirani kad sjednu na ‘vrući‘ stolac i ne mogu se uhvatiti u koštac s izazovom pred njima - rekao je urednik u jednom od prošlih razgovora za Slobodnu Dalmaciju.

Dosad je samo profesorici hrvatskog jezika Miri Bićanić (46) iz Virovitice pošlo za rukom odgovoriti na svih 15 pitanja i kući otići s iznosom od milijun kuna. Bilo je to 2003. kad je imala 30 godina. Od osvojenog iznosa kupila je stan u Zagrebu, zatim se zaposlila u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji i postala mama djevojčice.

Tijekom prvih nekoliko godina kviza poznati kvizaš Mirko Miočić bio je džoker ‘Zovi‘ za više od 50 natjecatelja, a zbog njega je uredništvo izmijenilo pravila, u kojima je od tad stajalo da se ista osoba može u ulozi džokera ‘Zovi‘ naći najviše tri puta u sezoni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2022 23:11