EMOTIVNI OPROŠTAJ

Odlazi omiljena prognostičarka vremena, u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ na kraju su joj krenule i suze!

Nakon gotovo 20 godina staža u DHMZ-u i skoro ‘punoljetne‘ suradnje s HRT-om, napušta meteorologiju

Maja Ciglenečki, Tanja Renko i Davor Meštrović

 INSTAGRAM

Tanja Renko u srijedu je pripremila svoju posljednju vremensku prognozu za HRT u kojoj najavljuje promjenjiv i svjež ostatak tjedna.

Nakon gotovo 20 godina staža u DHMZ-u i skoro "punoljetne" suradnje s HRT-om, omiljena prognostičarka odlučila je napustiti meteorologiju i slijediti svoju novu znanstvenu ambiciju. Kako doznajemo, bavit će se fizikalnom medicinom i pokazati u kojim je sve područjima fizika primjenjiva.

Tanja Renko svoj prvi meteorološki izvještaj za HRT pripremila je 19. lipnja 2006. za "Jutarnju kroniku" Hrvatskog radija. Godinu dana kasnije, 10. srpnja 2007., premijerno je nastupila na HTV-u, u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

Tijekom svog meteorološkog staža prošla je sve poslovne stepenice - od vježbenice je postala voditeljica Službe za vremensku prognozu i opasne pojave DHMZ-a te skoro svakog tjedna, uz podršku obitelji (supruga i dva sina), marljivo pripremala meteo izvještaje za HRT.

Redakcija emisije "Dobro jutro, Hrvatska" na dirljiv način oprostila se od svoje suradnice, koja pred televizijskim kamerama nije skrivala suze ganuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:49